"Mezbahanenin olmaması eziyettir"

"Mezbahanenin olmaması eziyettir"
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Samsun da sadece 2 ilçe de mezbahane olduğunu ve kasap esnafına yetmediğini, 11-12 yıldır mezbahane istediklerini ancak yetkililerin duymadığını söyledi.

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Samsun’da 11-12 yıldır mezbahane sorunu olduğunu ve yetkililerin bu sorunu göz ardı ettiklerini ve Samsun Kasap esnafına eziyet edildiğini söyledi.

"Ekonomik olarak etkileniyoruz"

Bir hayvanı kesmek için şehir dışına çıkan kasaplar olduğundan bahseden Başkan Ömür Şen "Şuanda bizim en büyük sorunumuz mezbahanedir. Yaklaşık 11-12 senedir mezbahane talebin de bulunuyoruz ama bu şehri yönetenler bizi oyalayıp duruyor. Bu şehri yönetenler niye bu işte mezbahanenin yapılmaması konusunda direniyorlar anlamıyorum. Neden gıda sektöründe çok önemli bir yer alan mezbahanemiz neden yıkıldı ve yerine mezbahane yapılmıyor bu şehrin yöneticileri kasapları duymak zorunda. Ben kasaplar odası başkanlığına mezbahane istemiyorum tüm meslektaşlarımın kullanacağı bir mezbahane istiyorum. Bugün baktığımız da Samsun da 2 ilçemiz dışın da mezbahane yok. Bu yapılan kasap esnafına bir zulümdür. Koskoca büyükşehir olan Samsun da 2 tane mezbahane olması demek kasap esnafımızı zora sokacak bir durumdur. kasaplarımız çeşitli illere gidiyor hayvan kesmek için bu hem kasap esnafımızı ekonomik olarak kötü etkiliyor. Zaten ekonomik olarak kasaplarımızın durumu kötü bir de hayvan kesmek için şehir dışına çıkıyorlar bu da üstüne üstlük maliyeti arttırıyor. Samsun kasaplarına çok büyük eziyettir bu mezbahanenin olmaması." şeklinde konuştu.

"11-12 yıldır dile getiriyorum"

11-12 yıldır mezbahanenin yapılması gerektiğini dile getirdiğinin altını çizen Başkan Şen "Bugün baktığımız da sokaklarda hayvan kesiliyor niye mezbahane olmamasından kaynaklanıyor. Biz samsun halkı olarak niye bu eziyeti çekiyoruz.11-12 yıldır dile getiriyorum ama atılan hiç bir adım yok. Gitmediğim yer kalmadı herkes yapacağız yapacağız diyor ama bizi oyalıyorlar biz bıktık artık. Ben projemizi bile hazırlamıştım ama bu şehrin yöneticileri hiç bir şekilde mezbahanenin yapılması konusunda adım atmadı. Yani kısacası buradan yetkililere sesleniyorum lütfen artık sesimizi duyun Samsun halkına ve kasaplara bu eziyeti yapmayın." diye ifade etti.

HABER:İsmail TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber