MEŞE TESİSLERİNE DOKUNMA!

MEŞE TESİSLERİNE DOKUNMA!
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Canik İlçesi, Hasköy Meşe tesislerinde; Canik Belediyesi tarafından yapılan betonlaştırma çalışmalarına tepki gösterdi

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Canik Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, Hasköy Meşe tesisleri Samsunluların ortak kullanım ve yaşam alanıdır. Mülkiyeti Orman İşletme Genel müdürlüğüne ait olan Meşe tesisleri olarak bilinen ormanlık alanda; Canik belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında betonlaştırma çalışmaları yürütülmektedir. Orman alanında yürütülen betonlama işleri yakın gelecekte ağaçların kuruması ve yok almasını sağlayacaktır. Canik Belediyesi yetkililerinin mesire alanı düzenleme çalışması olarak duyurdukları proje kapsamında; Meşe tesislerinde yürüyüş yolları, Hanımlar konağı, Kafeterya gibi alanlar yapılmaktadır. Yapılan iş ve işlemlerde; ormanlık alan zarar görmektedir ve geriye dönüşü de mümkün değildir.”

MESİRE YERLERİ HALKIN ORTAK KULLANIM ALANIDIR

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Samsun Halkının ortak kullanın alanı ve şehrimizin akciğerleri olarak nitelendirilen; Canik, Hasköy Meşe tesislerinde betonlama çalışmaları doğru değildir. Her kademedeki yetkilileri uyarıyorum! Çevre, Orman ve Ziraat mühendislerinin ve odalarının görüşleri doğrultusunda doğal hayata zarar vermeden gerekli düzenlemelerin yapılması mümkündür.    Samsun Halkı, Burada birilerine rant yaratmak, çıkar sağlamak eşsiz güzelliklere sahip “Meşe” tesislerinin tahrip edilmesine seyirci kalmayacaktır. Canik, Hasköy Meşe tesislerine ve ormanlara kıymayın.      Samsun ve Canik Halkının ortak kullanım alanı olan Meşe tesislerine dokunmayın, burada yapacağınız her yapının yanına yarın ilave birimler yaparak buradaki güzellikleri yok edeceksiniz. Yapılaşma gelecekte daha da büyüyecek birilerinin rant alanı olacaktır. Samsunluların nefes alma yeri olan; Ormanlarımızın doğal yapısı ile oynamayın, doğayı katletmeyin. Meşe tesisleri gibi alanları yaratmanız mümkündeğildir, Kamu yöneticilerinin dikkatini çekiyorum. Ormanların ve mesire alanlarının doğallığını koruyun, bozulmasına müsaade etmeyin.” dedi.

CHP Milletvekili Zeybek, “Canik,  meşe tesislerinin mülkiyet sahibi Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, Samsun kamu yöneticilerini bu konuya duyarlılık göstermeye davet ediyorum. Meşe tesislerinde yapılmakta olan betonlama çalışmaları sonlandırılmalı, Burada bir takım düzenleme gerekiyorsa doğal yapıya uygun yapılmalıdır. Çevremize, Doğamıza,  Ormanlarımıza birlikte sahip çıkalım.” İfadelerini kullandı.

mese-tesislerine-dokunma!.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir