MEME KANSERİ VE ORGAN BAĞIŞI İÇİN…

MEME KANSERİ VE ORGAN BAĞIŞI İÇİN…
‘Meme kanseri’ farkındalık ayı ve ‘Organ bağışı’ haftası nedeniyle vatandaşları bilgilendirmek amaçlı Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Çarşamba tarihi köprü üzerinde stand kuruldu

Çarşamba ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Tarihi köprü üzerinde “organ bağışı ve meme kanseri farkındalık haftası” dolayısıyla açılan standda vatandaşlara organ bağışının önemi anlatılırken, isteyenler için bağış formları dolduruldu. Tüm gün boyunca tarihi köprüde yer alan stand da Çarşamba İlçe sağlık müdürü Muhammed Faruk Akyüz vatandaşlarla birebir iletişim kurarak bilgilendirme yaptı.

kanser-2.jpeg

Yine tarihi köprü üzerinde kurulan stantda vatandaşlarla birebir iletişim kuran ilçe sağlık müdürü Muhammed Faruk Akyüz yaptığı açıklamada, “Türkiye'de organ ve kornea nakli sayılarında kaydedilen artış, umut verici bir tablo çiziyor. Organ bağışı konusunda toplumsal farkındalık her geçen gün artmakta ve bu sayede daha fazla hasta tedavi şansı bulmaktadır.”diye konuştu.

kanser-1.jpg

Organ naklinin önemine dikkat çeken ve vatandaşları organ nakli için teşvik etmek isteyen Akyüz :“2002 yılından 2023 Kasım ayına kadar Türkiye'de gerçekleştirilen toplam organ nakli sayısı 74 bin 704 oldu. Bu nakillerin; 52 bin 258'ini böbrek, 20 bin 671’ini karaciğer, bin 210’unu kalp, 320’sini akciğer, 198’ini pankreas ve 47’sini ince bağırsak nakilleri oluşturmaktadır. 2010 yılından 2023 Kasım’a kadar kornea nakilleri ise 37 bin 666 vakaya ulaştı. Bu sayılar, organ nakli bekleyen binlerce hastaya yeni bir hayat şansı sunulduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-11-08-at-17-15-25-2.jpeg

Vatandaşları organ bağışı haftasında bağış yapmaları ve bilgi almaları için tarihi köprüdeki standa davet eden Akyüz, “Organ bağışının önemi ve nakil sayılarındaki artış, Türkiye'nin sağlık alanındaki gelişmelerini ve toplumsal bilincin yükselişini gösteriyor. Sağlık Bakanlığı olarak organ bağışının hayat kurtardığını söylüyor ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Çarşamba ilçe sağlık müdürlüğü olarak da bugün açtığımız organ bağışı standımızda hem bağışları kabul ediyor hem de vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilgilendiriyoruz. Tüm Çarşambalı hemşerilerimizi detaylı bilgi almak ve organ bağışçısı olmak için İlçe Sağlık Müdürlüğümüze davet ediyoruz” dedi.

whatsapp-image-2023-11-08-at-17-15-25.jpeg
HABER: İsmail Temiz

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber