Candan Cana Sadaka Organ Bağışı

Candan Cana Sadaka Organ Bağışı
Ortaca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Organ Bağışı Haftası’nda İlçe Müftülüğü işbirliğinde seminer yapıldı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Ortaca İrtibat Bürosu toplantı salonunda gerçekleyen eğitim seminerinde Ortaca İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından organ bağışı ile ilgili Ortaca İlçe Müftülüğü çalışanlarına bilgi verildi.

Eğitimin semireninin açılışında konuşan Ortaca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Bilbay, organ bağışının önemine dikkat çekti. Bilbay, “Ülkemiz genelinde 30 bin civarında organ nakli bekleyen vatandaşımız var. Yılda yaklaşık 8 bin civarında organ nakli yapılmaktadır. Organ nakli konusunda başarılı çalışmalara imza atmamıza ve yeterli alt yapıya sahip olmamıza rağmen, organ bağışında aynı başarıyı yakalayamıyoruz. Vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaları ile organ nakli bekleyen vatandaşlarımıza umut olmalarını diliyoruz” dedi.

Ortaca İlçe Müftülüğü Vaizi Fatma Zehra Uluer, organ bağışının dinen önemine değinerek, “Din İşleri Yüksek Kurulumuz da ‘Organ bağışı, organ ve doku naklinin dinimizce de sakıncası yoktur, insan hayatını kurtarmak caizdir’ şeklinde açıklaması vardır. Organ bağışı candan cana sadakadır” dedi.
İHA

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık