Meclis Üyeleri Veda Yemeğinde buluştu

Meclis Üyeleri Veda Yemeğinde buluştu
30 Mart 2014 Yerel Seçimleri ile beraber Büyükşehir Yasası ile İl Genel Meclis Üyeleri’nin ve Özel İdare üyeliklerinin kaldırılması nedeniyle Çarşamba İlçe Kaymakamlığı’nın Göl Restaurantta düzenlediği veda yemeğinde buluşuldu.

Çarşamba Göl Restoran’da gerçekleştirilen veda yemeğine Çarşamba İl Genel Meclis Üyeleri ve İl Özel İdare Üyeleri katıldı. Katılımcıların bulundukları konumda yaptıkları hizmetlerle Çarşamba ilçesine yakışır bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, “6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla birlikte köylerimiz mahalle oluyor. Ve İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi kaldırılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bundan sonra Çarşamba’nın bütün köyleri kalkınacak. Daha modern mahalleler haline gelecek.  Köyler Özel İdare bünyesinden kalktı. Bu düzenleme ile bitlikte Türkiye’de Büyükşehir sayısı 33 oldu” dedi.

Veda yemeğinde ayrıca düzenlemenin olumlu etkiler yaratacağını belirten Kaymakam Caner Yıldız, “
Bu düzenlemenin çok olumlu neticeler doğuracağına inanıyorum. Çünkü bu tür hizmetler özellikle alt yapı ağırlıklı hizmetler tek elde tek bütçeyle Büyükşehir Belediyesi’nde toplanmış olacak. Bunu zaman içerisinde zaten müşahede edeceğiz. Aksayan yönleri olur ise nu da zaman içerisinde tekrar bazı değişiklikler yapılarak düzeltilecektir. Özellikle yatırım ve ekonomi alanında biz köylere hizmet birlikleri olarak tabi sadece il özel idareleri değil mahallilerde bu yükten kalkmış oldu. Çoğu hizmeti de alt yapıların dışında bu bütçe vasıtasıyla götürüyoruz."

Ama yatırımların finansmanı açısından, ekonominin daha canlanması yönünde önümüzde ki dönem içerisinde bu konunun dikkate alınarak tekrar ilçeler bazında, Kaymakamlıklar bazında bir bütçe düzenlemesi yapılacağına inanıyorum ifadelerini kullanan Yıldız, "Ben bu konuyla da ilgili bir teklif hazırladım ve onu ilgili makamlara göndereceğim. Nasıl bugün özel idarelere veya belediyelere kişi başına 10 liraya yakın aylık vergi geliri geliyor ise bunu 20 lira civarında zannediyorum. Şu anda bu miktar bunun 10 lira kadarını yine nüfus başı baz alınarak ilçelere gönderildiğin de yine mahalli idareler birliği olarak, hizmet birliği adı altında kaymakamlıklar alt yapının haricinde yeni projeler yeni ekonomik projeler istihdam projeleri işsizliği önleyici konularda kaymakam arkadaşlarımız Türkiye de hemen en iyi yetişmiş bir zümre içerisinden alınacağını ümit ediyorum.”  

Kaymakam Yıldız verilen yemeğin ardından katılan herkese teşekkürlerini sunarak, “Görev yapan il genel meclis üyesi arkadaşlarımız var, muhtarlarımız var, burada olmayan arkadaşlarımız var. Gerçekten vefakârlık örneği göstererek arkadaşlarımız canla başla çalıştılar. Ben bizzat şahit oldum. Bizde inanıyoruz ki Çarşamba olarak diğer yerlere nazaran daha da iyi hizmet götürdüğümüzün kanaatindeyim. “ dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Caner Yıldız İl Genel Meclis Üyeleri’ne İlçe Özel İdare Müdürlüğünde görev yapan personellere plaket takdim etti. Plaket töreni sonrasında İl Genel Meclis Üyeleri Kaymakam Yıldız ve birlikte çalıştıkları İlçe Özel İdaresi personellerine teşekkür ettiler.

HABER-FOTO: Sezer ÇOBAN- Özge SAĞIR - Sema Nur KOÇAKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber