Bira Kalpten Götürüyor

Bira Kalpten Götürüyor
Samsun İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hatice Öz, “Gençlerimizi özellikle birayla alkole alıştırmaktadırlar. Bira içinde ihtiva ettiği kobalttan dolayı iki kere daha tehlikelidir. İki kere daha kalp hastalığına direkt olarak yol açabilecek bir maddedir” dedi.

25-31 Mart Kalp Haftası nedeniyle bir açıklama yapan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hatice Öz, kalp ve damar hastalıklarının dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en önemli sağlık sorunu olduğunu ifade etti. Kalbin insan hayatının kendisi olduğunu belirten Dr. Öz, “Her yıl dünyada 17 milyon, Türkiye’de ise 200 bin kişi kalp ve damar hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Bu rakamlar çok ürkütücüdür. Kalp hastalıklarının en önemli hazırlayıcı unsurları olarak stres, dengesiz beslenme, sigara, alkol, uyuşturucu kullanımı, tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, fazla kilo, genetik dediğimiz irsi özellikler olmak üzere pek çok faktör kalp hastalığını hazırlamaktadır” diye konuştu.

Kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu tedbirler hakkında bilgi veren Dr. Öz, “Beslenmemize dikkat etmemiz, stresli ortamlardan uzak durmamız, gerek hipertansiyonlu hastalarda tansiyonu düzenlemek, gerek şeker hastalarının hastalığını düzenlemek, bunlar oldukça önemli koruyucu tedbirlerdir. Bunlarla beraber sigaranın, alkolün ve uyuşturucunun da özellikle genç nesilde çok yaygın olarak kullanılmaya başlandığını, özellikle bayanlarda sigara tüketiminin gittikçe arttığını gördüğümüzde tehlikenin boyutlarının ne derece arttığını hepimizin bilmesi gerekmektedir. Sigaranın birinci derecede kalp hastalığı etkeni olduğunu, artık bütün dünya ve herkes kabul etmektedir. Alkol için süslü püslü laflar getirilmektedir. Gençlerimizi özellikle birayla alkole alıştırmaktadırlar. Bira içinde ihtiva ettiği kobalttan dolayı iki kere daha tehlikelidir. İki kere daha kalp hastalığına direkt olarak yol açabilecek bir maddedir. Dolayısıyla alkolden insanları ve gençlerimizi uzak tutmamız gerekiyor. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarından ölenlerin sayısı kanser ve trafik kazasında ölenlerden çok daha fazladır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir