MEB Ankara merkezli çalışıyor

MEB Ankara merkezli çalışıyor
Başkan Yılmaz, ikili öğretimden kurtulmanın elzem olduğuna vurgu yaparak “Samsun’un en önemli sorunu olan okullaşma dersliklerdeki öğrenci sayısının azaltılmasıyla ilgili son 10 yıl içersinde çok mücadeleler verdik. Bizde bu konuda çok çalıştık. Ama MEB b

 

İlkadım Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “2019 Samsun Eğitim Vizyonu” çalıştayı başladı. İki gün sürecek çalıştayın açılışına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İlkadım İlçe Mili Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, okul müdürleri ve eğitimciler katıldı.

İLKADIM’DA EĞİTİM KALİTESİ ARTIYOR
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, “İlkadım ilçemizde 62 bin 262 öğrenci, bin 702 derslin, 3 bin 871 eğitim çalışanı, 211 resmi ve özel okul ve kurumlarla eğitim öğretim faaliyetlerimiz 2012 – 2013 eğitim öğretim yılında devam etmektedir. İlçemizde eğitimin kalitesini arttırmaya yönelik, öğrencilerimizi başarıya taşıyacak, sorunların çözümüne yönelik tartışmaları konuşup karara bağlanacağı eğitim çalıştayı ‘Samsun 2019 Eğitim Vizyonu’ kapsamında Samsun Valiliğimizin başlatmış olduğu, OMÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliği ile yürütülmekte olan 2019 eğitim vizyonu kapsamında çalıştayımız hazırlanmıştır” dedi.

İLKADIM’IN EĞİTİMİ MASAYA YATIRILACAK
Çalıştay hakkında bilgi veren İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, “2 gün boyunca İlkadım’ın eğitimini masaya yatıracağız. Burada adımlar atılacak, eğitim konuşulacak ve somut rakamlarla geldiğimiz ve gelmekte olacağımız seviyeler konuşulacak. Kendi iş dinamikleri olan kaynak ve potansiyelleriyle harekete geçen, bölgesinde merkez hatta uluslararası hinterlantta merkez arayışında olan Samsun’da yaşıyoruz. Samsun eğitimi, tarımı, sağlığı, turizmi, ticareti, sanayisi gibi belirlediği öncelikli alanlarında kalkınma mücadelesi vermektedir. Bizlerde bu kalkınma mücadelesinin eğitim ayağı olan aktörleriyiz. Dünya biliyor ki kalkınmanın temeli insandır. İnsan kalkınmada bir güç ise onun yetişmesi lazım. Kentimizin 300 bin nüfuslu İlkadım ilçemizin yaklaşık 150 bin nüfusu eğitim ile tanışmakta ve eğitim almaktadır” diye konuştu.

TEKLİ ÖĞRETİM OLSUN İSTERİM
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Sadece öğretmeni değil, öğrencisi, velisi ve eğitimin alt yapısı olan okullarla ilgili olarak da birçok sorunu vardır. İnsan bu dünyaya gelmekle insan olma sürecini tamamlamış olmuyor. İnsan hayatı boyunca başka bir şey olmak için, daha iyi bir insan olmak için ve kendisini geliştirmek için mücadele veriyor. Bu mücadelenin sonucunda ya insanlaşıyor ya da başaramamış bir şekilde hayatını sonlandırıyor. Biz bugün burada insanın insan olma mücadelesine katkı veren bir çabanın içersindeyiz. Türkiye büyük bir ülke. Büyük ülke olduğun içinde büyük sorunları var. Dolayısıyla eğitiminin de sorunları büyük. İkili öğretimden kurtulmanın elzem olduğuna inanıyorum. Bazen ben 6.30’da erken çıkarın evden. Saat 07.30 gibi sırtında kocaman çantasıyla okula giden çocuklar görüyorum. O saatlerde birçok arkadaşlarımız evinde uyurken, o yavrucuklar okullarına gidiyor. Bunlar o çocuğa büyük bir eziyet diye düşünüyorum. İkili öğretim yerine tekli öğretim olmasını isterim. Samsun’un en önemli sorunu olan okullaşma dersliklerdeki öğrenci sayısının azaltılmasıyla ilgili son 10 yıl içersinde çok mücadeleler verdik. Bizde bu konuda çok çalıştık. Ama MEB biraz Ankara merkezli çalışıyor. MEB bünyesindeki inşaat ve okullaşmayla ilgili birimin taşrada ve Anadolu şehirleri üzerindeki yerel yönetimlerle olan diyalog ve işbirliği anlayışında bir takım eksiklikler olduğunu gördüm” ifadelerini kullandı.

HENÜZ ARZU ETTİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise, “Eğitimde okullaşma oranlarımızda, okul öncesinde, ilköğretimde ve ortaöğretimde henüz arzu ettiğimiz noktada bazı bölümlerde değiliz. Okul öncesinde ve ortaöğretimdeki okullaşma oranımız Türkiye ortalamasının üstünde olsa bile tatmin edici anlamda bizi henüz o noktaya taşımıyor. Okul öncesinde ve ortaöğretimde okullaşma oranlarımızı daha üst noktalara taşımak mecburiyetindeyiz. Özellikle ilçe milli eğitim müdürlerimiz, şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz bu konuda büyük bir duyarlılık içersinde olmak mecburiyetindedir. Kendi sorumluluk alanlarında okul müdürlerimizin okula öğrenci alınan mahalleler bazında okul çağında olup okula devam etmeyen öğrenci kalmayıncaya kadar bu çalışmalarını büyük bir titizlik içersinde sürdürmelerini bekliyorum. Okul çağında olup, okula devam etmeyen öğrencimiz varsa bu bizi rahatsız etmeli, uykumuzu kaçırmalıdır. O çocuğumuzu biz okula almadığımızda bunun sorumluluğu bunun bizlere, topluma, devlete olan yükünün önümüzdeki yıllarda çok daha ağır olacağını bilmeliyiz. Özellikle okullaşma oranı konusunda üzerinde hassasiyetle durduğumuz bu çalışmada önemli mesafeler Samsun genelinde aldık” dedi.
Murat ATASOY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim