“Maliyet yükseliyor, kar marjı düşüyor”

“Maliyet yükseliyor, kar marjı düşüyor”
Düğün sezonun gelmesine rağmen damatlık ve takım elbise satışları durgun seyrederken, takım elbise ve damatlık fiyatları da vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte açılan düğün sezonu hızla devam ediyor. Evlenecek çiftler takım gelinlik ve damatlık ararken yakınları da takım elbise arayışına girdi. Çarşamba İlçesinde takım elbise satışı yapan esnaf Takım elbiselerin fiyatı şuanda çok arttığını ve ayrıca pandemi döneminde işlerinin daha iyi olduğundan bahsetti.

“Vatandaş şuanda kurumsalı tercih ediyor”

Vatandaşın şuanda kurumsal şirketleri daha çok tercih ettiğinin altını çizen Esnaf “Takım elbiseler şuanda 3 bin TL ile 6 bin TL arasında değişiyor.Mesela pandemi dönemi geçirdiğimiz halde pandemi de satışlarımız daha çoktu ekonomik olarak daha iyiydik. Pandemi döneminde ben 1 ayda 45 tane takım elbise satıyordum.Çünkü insanların alım gücü vardı. Şuanda alım gücü yok. Şuanda düğün sezonu olması ile birlikte ben 1 ay da 10-15 Takım elbise anca satıyorum. Şimdi daha çok vatandaşlar kurumsal firmalar tercih etmeye başladı. Eskiden baktığımız da kurumsal firmalar ile bizim aramız da fiyat konusunda uçurumlar vardı. Şuanda ise bu uçurum azaldı. Neredeyse biz de kurumsal firmalar gibi fiyat vermeye başladık. Şuanda krizdeyiz. Gelen turistler bile sadece gıda üzerine alışveriş yapıyor. Eskiden öyle değildi. Yaz sezonu gelince bizim işlerimiz de açılıyordu. Maalesef bizim işlerimiz artık durdu. Turist bile takım elbise almaya gelmiyor.” Şeklinde konuştu.

“Giderler arttı”

Giderlerin arttığını ama gelirin düştüğünü söyleyen Esnaf, “Takım elbiselerde 2018 yılından beri bir artış var. En güzel takım elbiseyi bin liraya alırken şuanda en ucuz takım elbise 2 bin TL. Vatandaş yiyecek ekmeği bulamıyorken, bu paraya nasıl takım elbise alacak. Normal takım elbiseleri geçtik, damatlığa bakıyoruz. Vatandaşın ilk sordu şey fiyat. Yanimaliyet yükseliyor ama kar marjı düşüyor. Bin TL’ye sattığım takım elbiseden yüzde 70 kar ederken şuan 5 bin sattığın takım elbiseden yüzde 40 kar ediyoruz. Giderlerimiz arttı. Yani kısacası giderlerde artış var ama elimize geçen parada düşüş var. Ürün var, bolluk var ama müşterimiz yok diyebilirim.” Diye ifade etti.

untitled-2.jpg

balikcilar-bereketli-sezon-bekliyor-2.jpg

HABER: Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber