“LASTİKTE ALDATMACA!”

“LASTİKTE ALDATMACA!”
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte otomobil lastik fiyatları merak konusu oldu. Lastik satışı yapan İbrahim Kocaman, 4 mevsim lastiklerin daha avantajlı olduğunu söyledi.

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte otomobil sürücüleri tarafından lastik fiyatları merak konusu olmuştu. Samsun’un Çarşamba ilçesinde lastik satışı yapan esnaf İbrahim Kocaman, lastik fiyatlarının şuanda jantlara göre değiştiğini aynı zaman da 4 mevsim lastiklerinin normal mevsimlere özel lastiklere göre daha avantajlı olduğunu ve 4 mevsim lastiklerinin fiyat konusunda daha düşük olduğunu belirtti.

img-1697.jpg

“KIŞ LASTİKLERİNDE KANDIRILIYORLAR”
Vatandaşların yazlık ve kışlık lastiklerden uzaklaştığını belirten lastik satışı yapan esnaf İbrahim Kocaman, “Lastik fiyatları 13-14-15 jant gruplarına göre değişiyor. Yani bin 300 TL’den başlıyor. Bin 500 - bin 600 TL’ye kadar değişiyor. Jant ebatlarına göre değişiyor. Şuanda vatandaşlar yazlık ve kışlık aldığı zaman biraz bütçeyi sallıyor. Dolayısı ile 4 mevsime vatandaşlar daha çok kaçıyorlar. 4 mevsim de biraz vatandaş için daha avantajlı, 4 mevsim de avantajlı olunca yazlık ve kışlıktan vatandaşlar tabii ki de uzaklaşıyor diyebilirim. Yakıt tasarrufu konusunda ise vatandaş yakıt tasarrufu yapacaksa eğer yaz mevsiminde yazlık lastik, kış mevsiminde ise kışlık lastik takmak zorundadır. 4 mevsim lastik ise yazın biraz daha fazla yakıt harcayabilir. Bu yüzden vatandaşlar yakıt tasarrufu yapmak istiyorsa her mevsime uygun lastik kullanmalıdırlar. Bazı lastik satışı yapan esnaflar kış lastiklerini de 4 mevsim diye satıyorlar. 4 mevsim lastikleri yaralayan bir durum oluyor. Her marka 4 mevsim lastik çıkarmıyor.” diye ifade etti.

img-1703.jpg

HABER: İSMAİL TEMİZ

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber