KYK'DA YANGIN EĞİTİMİ

KYK'DA YANGIN EĞİTİMİ
Çarşamba İlçesi'nde AFAD tarafından Çarşambadaki KYK Erkek Öğrenci Yurdu'nda yangın semineri düzenlendi

Çarşamba İlçesi'nde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Çarşambadaki Erkek Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan öğrencilere yangın anında ne yapılması gerektiği anlatıldı.

1.jpg

"Yangını Büyümeden Söndürmek Gerekir"

AFAD İtfaiye görevlisi Ahmet Turan Sayın, "Yangın dediğimiz olay çok çabuk ilerleyebiliyor. İki dakika içerisinde yangın bir binayı kaplayacak derecede olabiliyor. O yüzden biz bu eğitimi verirken katılımcı arkadaşlara diyoruz ki, yangın başlangıç safhasındayken herhangi bir heyecan, panik veya stres durumu yapmadan o yangını söndürmek en mantıklısı. Tabii ki bir yere geldiğinizde bu koltukların tamamı yanıyorsa, tanı ki müdahale edemezsiniz. Yani çok büyük bir yangınsa tabii ki de müdahale edemezsiniz. Dediğim şey, başlangıçta yangını görürseniz hemen söndürelim. Yani 'burası yanıyormuş' deyip hemen kaçmayalım, daha büyük felaketler oluşur," diye ifade etti.

2.jpg

"Yangın Sınıfları Mevcut"

İtfaiyeciler için yangın sınıfları olduğunun altını çizen görevli Ahmet Turan Sayın, "Bizim yangın sınıflarımız var. A sınıfı yangınlar, B sınıfı yangınlar, C sınıfı yangınlar, D sınıfı yangınlar, E sınıfı yangınlar ve F sınıfı yangınlar mevcuttur. Bizim için burada önemli olan C sınıfı yangınlar, yani doğal gaz yangınları, E sınıfı elektrik yangınları ve F tipi mutfak yangınları bizim için en önemli yangın tipleridir. Diğer yangın türleri ise A sınıfı yangınlar, mesela katı yangınlardır, müdahale yöntemi su ile yapılır. B sınıfı yangınlar sıvı yangınlardır, mazot, tiner gibi yangınlardır, bunlara müdahale su ile yapılmaz, köpükler ile müdahale yapılır. Bizim itfaiyeciler için yangın sınıfları bu yüzden vardır, her olaya farklı müdahale yapılması gerekir," şeklinde konuştu.

3c2e8a65-15f0-4fdf-a3a1-1f998cafbcf7.jpg

f5354b5f-e992-4139-a02f-4479b45ad299.jpg

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber