KURSLARI AÇTIK SIRA İSTİHTAMDA

KURSLARI AÇTIK SIRA İSTİHTAMDA
Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız Çarşamba’da romenler için Halk Eğitim ve İş-Kur bünyesinde açılan kursları ziyaret etti.

 

Çarşamba’da, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur işbiriliği ile Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın önerileri doğrultusunda romen vatandaşlara iş bulmak amacıyla açılan kursları ziyaret etti. Çarşamba’da daha önce romen vatandaşlar için yaptırılan konutların bulunduğu alanda boş bir daire, kursa dönüştürülmüş ve kadın romen vatandaşlar burada endüstriyel dikiş kursu öğrenimine başlamıştı. Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın konu ile bizzat ilgilenmiş kursun açılışında öncülük etmişti.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Milli Eğitim Müdür Vekili Talat Aktaş ve Halk Eğitim Merkezi yöneticileri kursu ziyaret ederek çalışmaları yerinde incelediler. Romen kadınlar, açılan kurstan kaynaklı memnuniyetlerini Kaymakam Caner Yıldız’a iletirken kursun devam etmesini bu alanda çalışma taleplerini bildirdiler. Yıldız’da kurs gören romen kadınların istihdamı ile ilgili de çalışmalar yapacağını belirtti.

Yıldız konu hakkında değerlendirmede bulunduğu ziyarette, “Çarşamba’da göreve başladığım süre içerisinde burada bulunan romen vatandaşlarımız ile ilgileniyoruz. Bu konuda neler yapabileceğimize bakıyoruz. Bu noktada İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile çalışmalarımıza başladık ve bu dönemin başında kurslarımız açıldı. Kadınlarımıza yönelik endüstriyel dikiş, erkek romen vatandaşlarımıza da sayacılık kursu açtık. Sonraki hedifimiz ise kursta, bir el zanaati öğrenen vatandaşlarımızı istihtam etmek olacak. Tabi burada temel sorunumuzu ihtihtam oluşturuyor. Bu konuda da çalışmalar yapacağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz