Kumaş fiyatları cep yakıyor

Kumaş fiyatları cep yakıyor
Artan enflasyon, kumaş fiyatlarını da vurdu. Tekstilde yaşanan fahiş zamlar, sektörde ki esnafları sıkıntıya düşürürken, satışlarının büyük oranda düştüğünü ifade ettiler

Serbest piyasada artan fiyatlar, kumaş fiyatlarını da doğrudan etkiledi. Bu artıştan nasibini alan özellikle terziler ve kumaş satışı yapan işletmeler, içinde bulundukları durumdan rahatsızlık duyduklarını ifade ederlerken, yaşanan zamlardan dolayı satışların durgun olduğunu söylediler.

Çarşamba ilçesin de kumaş satışı yapan Aylin Kahraman, “Şuan da kumaş fiyatları geçen yıla nazaran çok yükseldi. Kumaşlarımız İstanbul’dan geliyor. İstanbul’dan geldiği için de fiyatlar yüksek oluyor ama tabi ki her şeyde fiyat arttığı için bunda da doğal olarak fiyat artışları mevcut. Mesela diyorlar ki dolar yükseliyor. Fiyatlar artıyor. Ama dolar düşünce fiyatlar yine yükseliyor. Bundan 1 hafta önceye baktığımız zaman kumaş fiyatlarımıza yine zam geldi. Vatandaş bize kızıyor. Bizim yapacak bir şeyimiz yok. Biz de pahalıya alıyoruz. Onun üzerine kâr koymak zorundayız. Biz de eve ekmek götüreceğiz. Geçen yıla göre maalesef işlerimiz az. Bunun da nedeni kumaş fiyatlarına gelen zamlar. Ayrıca vatandaşın alım gücü de etkiliyor. Tabii ki vatandaşın alım gücü düşünce vatandaş kumaştan çok gıdaya önem veriyor. Çünkü kumaş olmasa da olur. Ama gıda olmazsa olmaz. Vatandaşın düşüncesi bu yöndedir.” Şeklinde konuştu.

img-2908.jpg

HABER: Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber