Artan fiyat, alıma engel değil!

Artan fiyat, alıma engel değil!
Son dönemde artan akaryakıt fiyatları karşısında sürücüler, pahalılık nedeniyle tepki gösterse de, araç kullanımı için mecburiyetten aldıklarını ifade ediyorlar.

3u.jpg

Akaryakıt istasyonlarında ki işçiler bu tablo karşısında şaşkın olduklarını dile getirerek, sürücülerin minimum yakıt alım ücretinin 100 TL olduğunu eklediler.

Yapılan son güncellemeler sonrasında Çarşamba ilçesinde motorinin litre fiyatı ortalama 40.03 TL olurken, benzinin litre fiyatı 38.55 olmuştu. Yaşanan artış sonrası araç sürücüleri tepkisini gizleyemezken, akaryakıt istasyonu çalışanları da artan fiyata rağmen daha yoğun şekilde akaryakıt alındığını gözlemlediklerini belirterek bu durumu hayretle karşıladıklarını söylediler.

“Herkes 100 liralık alıyor”

Akaryakıt istasyonuna gelen sürücülerin önceden daha düşük tutarlarda yakıt alımı yaptıklarını ancak, son gelen zamlarla birlikte en düşük 100 TL’lik yakıt alışverişinin yapıldığını belirten istasyon çalışanları “Şuanda benzin fiyatları uçtu gidiyor. Fiyatlar arttı ama herkes memnun. Satışlar daha fazla artmaya başladı. Biz de anlayamadık. Satışlarımız geçen seneye oranla çok arttı. Baktığımız zaman geçen sene fiyatlar daha düşüktü. Şimdi ise fiyatlar 2-3 katına çıktı ama daha yoğunuz. Baktığımız zaman herkes 100 TL’lik akaryakıt alıyor. Lüks arabası olan da 100 TL’lik alıyor, normal arabası olanda 100 TL’lik alıyor. Bunu anlamak imkansız. Ama baktığımız zaman herkes hayatından memnun. 100 TL’lik benzin 2.5 Litre yapıyor. Yani Çarşambadan Dikbıyık’a anca gidersiniz. Eskiden 100 TL’lik benzinle Çarşambadan Samsun’a gidilebiliyordu. Yani yakıtlar şuanda çok pahalı ama vatandaş memnun. Fiyatlar yükseliyor bizim satışlarımız daha da yükseliyor. Daha önceden satışlarımız daha azdı. Özellikle zam geleceği belli olunca yani duyurulunca bu istasyon dolup taşıyor. Daha da akaryakıta zam bekleniyor. Ben 50 TL’ye kadar gideceğini düşünüyorum. Şuan da 41-42 TL ama fiyatlar daha fazla artacaktırdiye düşünüyorum.”şeklinde konuştu.

“Sürekli depoları dolu tutuyoruz”

Kâr yapabilmek için sürekli depoları dolu tutuğunu vurgulayan vatandaşlar ise, “Şuan bin liralık benzin aldım. Büyük ihtimalle 3 gün için de biter. Bin liralık benzin 200-300 Kilometre gider. Eskiden hafta da bin liralık benzin alıyordum ve çok uzun bir süre yetebiliyordu. Ama şuanda öyle değil. Dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz. Şuanda herkes temel gıda dışında ki her şeyi bıraktı alamıyor. Bütçesi yetmiyor. Çünkü alım gücü düştü. Alım gücü düşünce ister istemez temel gıdadan başka bir şey alamıyorsun. Temel gıdaya anca bütçen yetiyor diyebilirim. Yani şuan da hiçbir yere gidemiyoruz ben yazın çocuklar ile birlikte çevre illeri gezmeye gidiyordum ama bu yazın gidemedim. Bu yakıt fiyatlarından dolayı. Evden eve işten işe anca gidebiliyoruz. Fiyat artışlarına uğramamak için sürekli depoları dolu tutuyoruz. Bunun için satışlar buralarda fazla olabilir. Çünkü 2 gün de bir zam geliyor doğal olarak insanlar da bir şeylerden kâr yapabilmek için zam gelmeden depolarını dolduruyorlar.” Diye ifade etti.

img-3718.jpg

img-3700.jpg

HABER:Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber