KREŞ ŞÜPHELİLERİN İŞİ ZOR

KREŞ ŞÜPHELİLERİN İŞİ ZOR
Çarşamba Özel  Minik Kalpler Kreş ve Gündüz Bakım Evinde görev yapan kadın öğretmenler S.Ö ve G.Ş'nin ise "Eziyet ve Silahla Kasten Yaralama", M.K.K. ile S.K'nın ise "Eziyet ve Kasten Yaralama" suçlarından yargılanacakları öğrenildi

Çarşamba Özel  Minik Kalpler Kreş ve Gündüz Bakım Evinde görev yapan kadın öğretmenler S.Ö ve G.Ş'nin ise "Eziyet ve Silahla Kasten Yaralama", M.K.K. ile S.K'nın ise "Eziyet ve Kasten Yaralama" suçlarından yargılanacakları öğrenildi.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığınca Sulh Ceza Mahkemesine gönderilen dosya da ki delil ve iddialara göre S.Ö ve G.Ş'nin ise "Eziyet ve Silahla Kasten Yaralama" suçlarından sevk edilmiş ve tutuklanmışlardı. Bakımevi sahibi M.K. K ile S.K'nın ise "Eziyet ve Kasten Yaralama" suçlarından adli kontrol tedbirleri ile tutuksuz yargılanma kararı ile serbest bırakılmışlardı.

Velilerin gazetemize yaptığı açıklamaya göre ise; Çarşamba Özel  Minik Kalpler Kreş ve Gündüz Bakım Evi sahibi ile görevli kadın öğretmenler hakkında önümüzde ki günlerde mahkemenin başlayacağı ve Savcılık tarafından hazırlanan dosyada yargılamanın özellikle S.Ö ve G.Ş'nin ise "Eziyet ve Silahla Kasten Yaralama" ve ilk etapta adli kontrol şartı ile serbest bırakılan ve tepkilere neden olan iş yeri sahibi M.K.K ile S.K'nın ise "Eziyet ve Kasten Yaralama" suçlarından yargılanacakları belirtildi.

Bazı Velilerin açıklamalarına göre; Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı Sulh Ceza Mahkemesinin Sorgu No: 2018/56 sayılı kararına neden olan tutuklamaların "yaralama" suçu olduğu ve şüpheliler S.Ö ve G.Ş'nin TCK'nın 86/1, 86/3-b,e ve "Beden Bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet" suçlarına karşılık gelen TCK'nın 96/2- a.2 madde ve bendlerine göre  yargılanmalarının yapılacağı öğrenildi.

Buna göre "Yaralama ve Beden Bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet" maddelerine karşılık gelen TCK'nın 86 ve 96.'ncı madde ve ilgili bendlerine yapılacak yargılama da, 28 çocuk için ayrı ayrı yargılamanın yapılacağı düşünüldüğünde şüphelilerin alacağı ceza küçümsenmeyecek şekilde ağır olacağı belirtiliyor. Bu kanun madde ise şöyle açıklanmaktadır:

MADDE ŞÖYLE: TCK 86/1 “Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır düzenlemesi ile, bir kişiyi kasten yaralayan failin 1 seneden 3 seneye hapis istemi ile Asliye Ceza Mahkemesinde ,

Kasten Yaralama
Madde 86(3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silâhla,
İşlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

Eziyet 

MADDE 96. - (1) Bir kimsenin eziyet çekmesine yol açacak davranışları gerçekleştiren kişi hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(2) Yukarıdaki fıkra kapsamına giren fiillerin; 

a) Çocuğa, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye ya da gebe kadına karşı

b) Üstsoy veya altsoya, babalık veya analığa ya da eşe karşı, 

İşlenmesi hâlinde, kişi hakkında üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

HABER MERKEZİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber