İş yeri sahibi neden tutuklanmadı?

İş yeri sahibi neden tutuklanmadı?
Çarşamba Özel  Minik Kalpler Kreş ve Gündüz Bakım Evinde terlikli ve tekmeli şiddete maruz kanal miniklerin aileler video görüntülerini gördükçe tepkiler artıyor.

Aileler, "Biz koklayamaya kıyamazken, bunlar şiddet uygulamış. Yazıklar olsun bunları denetlemeyenlere." ifadeleri ile tepkilerini dile getiriyorlar.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba ve Perşembe günü patlak veren Çarşamba Özel  Minik Kalpler Kreş ve Gündüz Bakımevinde ki terlikli ve tekmeli şiddet olayları ve tutuklamaların ardından çocukları şiddete uğrayan ve şikayetçi olan bazı veliler gazetemize akın etti. Gazetemizi ziyaret eden Veliler, bizler bu olayın sonuna kadar gidilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Ama önce kanun gereğini yapsın sabırla bekliyoruz. Ama ilk gördüklerimiz durumun vahim boyutta olduğunu gösteriyor. Çalışanlar tutuklu ama İş yeri sahibi ile akrabası adli kontrolle serbest. Bu nasıl bir adalet anlayamadık" şeklinde tepkilerini dile getirirken şunları dile getirdiler.

Özel kreş, özel bakımevi adına her ne derseniz deyin ama asıl sorun Devleti temsil edenlerin duyarsız olmasıdır. Ya da görevini tam yapmayan Belediye ve diğer kurumların vurdum duymazlıklarıdır diyen velilerden adını görevinden olma endişesi taşıdığını beyan eden bir Veli, "Ama şu çok iyi bilinmelidir ki burada sadece kreş yetkilileri değil daha çok suçlu var. Mesela aylar öncesinde duruma vakıf olunca önce Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldum. Ama konunun adli vaka olduğu belirtilerek beni Savcılığa yönlendirdiler bende savcılığa giderek şikayetçi oldum. Ancak bir süre zaman geçmesine rağmen şikayetimle alakalı çalışma başlatılmadığına inanınca bu defa İlçe Kaymakamlığına şikayette bulundum. Ama buradan da yazılı cevap verilmedi ama şifaen "Ama beyefendi burası 2016 yılında mühürlenerek kapatılmış ki" şeklinde alay eder gibi cevap verildi" diyerek devam etti.

Veli, "Buradan da konunun mühürleme olayı olmasından kaynaklı belediyeye ait olduğu belirtilerek buraya yönlendirildim. Fakat buradan da resmi cevap verilmedi. Ancak adı geçen olayda ki kreşin mührün kırılmasına rağmen ertesi gün açılarak eğitime devam ettiği ve belediye başkanlığının konuya duyarsız kalmasını anlayamadıklarını ilettiklerini dile getirdi.

Belediyeden de her hangi bir net cevap ve uygulama yaptıramayınca BİMER, CİMER' e şikayetçi olduğunu beyan eden Veli, "Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına şikayette bulunduğunu ve ısrarları akabinde bir Müfettiş gönderilerek inceleme yaptırıldı. Müfettiş kreşe geldiği gün çocuklar bir Pizza'cıya kaçırılarak burada akşama kadar bekletilmişler. Bizler de çocuklarımız sosyalleştirilsin diye götürdüler sanmıştık. Meğerse müfettişten ve mühürlendiği için kreş kapatılmasından kaynaklı velilere duyurmadan oraya çocuklarımızı kaçırmışlar. Hatta o gün akşam mühür yeniden kırılarak normal hayata ve çalışmaya devam etmişler. Belediye yine olaya karışmamış görevini yapmamakta ısrar üstüne ısrar yapmıştır" diyerek devam etti.

 

Bakanlık müfettişi yaptığı denetleme sonucunda buranın yıllardır imar, iskan, ruhsat ve diğer tüm belgeleri olmadan çalıştırıldığı ve bazı yetkililerin göz yumduğu gibi kreşin açılmasına müsaadesinin de olmadığını tespit ederek yüklü miktar maddi ceza kestiğini biliyoruz. Bunlar evraklarda mutlaka vardır. Ama belediye hiç birisini bilmiyor gibi davranarak kreşin çalışmasına yine sessiz kalmış olması da çok manidardır. Belediye yetkilileri ve Başkan bu konu da birilerini mi koruyor anlayamadık. Ama bizim koklamaya kıyamadığımız çocuklarımıza içeride işkence yapılmış haberimiz yok. Yıllardır denetlenmemiş, kimse görevini yapmamış. Bu suç cezasız kalmamalı." dedi.

Son olarak kreşte ki rezaletin şikayet üzerine video görüntülerinin Emniyetçe alınarak yapılan inceleme akabinde şiddet ve işkencenin ortaya çıkması ile birlikte bizim içimizi en çok yakan olay 2 görevli çalışanın tutuklanırken, aslında işyeri sahibi ve yanında ki akrabasının adli kontrol ile serbest bırakılması oldu. İşin aslı iş yeri sahibi olan kişi bu şiddet ve işkenceye izin ve müsamaha göstermese idi bu olaylar yaşanır mıydı?. Kaldı ki bu şiddeti bize tutuklanan eski çalışanlardan birisinin itirafı ile öğrendik.O tutuklanıyor ama iş yeri sahibi her nedense arkasında kim veya kimler varsa korunur gibi tutuklanmıyor adli kontrol şartı ile serbest bırakılıyor." diyerek şu ifadelerle açıklamasını sona erdirdi.

Biz adalet istiyoruz. Adalette bu işyeri sahibi ve yanında ki akrabasının tutuklanması ile yerine geleceğini düşünüyoruz diyen Veli, "Yanlış isek yargı kararını versin ama bu konuda sadece iki kişi değil okulda ki görevli 4 kişi de suçludur gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın, Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın duyarlılık göstererek gerekli detaylı incelemeleri yaptırarak gerekli cezaların verilmesi ve biz aileler ile psikolojileri bozulan çocuklarımızın geleceği adına en azından içimizi rahatlatan bir yaptırım uygulansın yeter. Belki biraz içimiz huzur bulacaktır bu şekilde. Tek istediğimiz bu" diyerek açıklamasını tamamladı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber