Köse, "Tarih İşliyor" dedi

Köse, Tarih İşliyor dedi
AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Temayül yoklaması, aday adaylık süreci ve aday adaylığı başvuruları hakkında basın açıklamasın da bulunurken, "Tarih işliyor" dedi

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Temayül yoklaması, aday adaylık süreci ve aday adaylığı başvuruları hakkında basın açıklamasın da bulunurken, "Tarih işliyor" dedi.

 

'Temayül yoklamasına Çarşamba' da katılmıştır'

Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Yerel seçimler de Belediye Başkan aday adayı olacakla için dün Atatürk Spor Salonun da gerçekleştirilen temayül akabinde İlçe Başkanı Mehmet Köse, "Genel merkezimiz mevcut Belediye Başkanlarımızın performansları hakkında teşkilat mensuplarının temayüllerini almıştır.  Samsun’da yapılan bu yoklamaya Çarşamba ilçemizde katılmıştır" dedi.

' Teşkilat mensuplarımızda fikirlerini özgürce ifade etmişlerdir '

Temayül yoklamasında İlçe ana kademe, Kadın ve Gençlik Kolları yönetimleri, belde başkanları, belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri oy kullanmışlardır şeklinde ifade eden Köse, "Temayülde mevcut belediye başkanımızın belediye hizmetleri, halkla ilişkileri, teşkilat ilişkileri, partiyi temsil yeteneği ve partimizden yeniden aday gösterilip gösterilmemesi yönünde sorular sorulmuştur. Ayrıca partimizden belediye başkan adayı olmasını önerebileceğiniz kimse var mı? sorusu ile de alternatif bir isim yazılması istenmiştir. Bu sorular ile teşkilat mensuplarımızın yaklaşımları alınmıştır. Teşkilat mensuplarımızda fikirlerini özgürce ifade etmişlerdir" diyerek şöyle devam etti.

'Belediye ile teşkilatların uyumu esastır '

Köse, "Şunu belirtmeliyim ki;  AK Parti için belediye ile teşkilatların uyumu esastır. O nedenle teşkilatın belediye başkanına yaklaşımı da çok önemlidir. Temayül yoklamasının sonuçları genel merkezimiz tarafında değerlendirilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Tabii temayül yoklaması sonuçları tek başına bir kriter değildir. Anketler aracılığı ile de Çarşambalı hemşerilerimizin yaklaşımları alınacaktır. Çünkü karneyi halk vermektedir.  Temayül ve anket sonuçlarının ardından, milletvekillerimiz ve il başkanımızın görüşlerini alacak olan genel merkezimiz, AK Parti’nin Çarşamba Belediye Başkan adayını kamuoyuna açıklayacaktır.

'Teşkilatlarda en uzun süre görev yapıyor olmanın onurunu yaşıyorum'

Gerek vatandaşlarımızdan gerekse teşkilatımız ve basın mensuplarından 30 Mart 2014’de yapılacak yerel seçimler öncesi Çarşamba Belediye Başkanlığı’na aday adayı olup olmadığımıza dair yoğun sorularla karşılaşmaktayım şeklinde aday adaylığı konusuna da değinen Köse, "Uzun zamandır dile getirilen bu konuda herkesin doğru bilgilendirilme hakkına saygı açısından açıklama yapmak zaruret olmuştur. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, partimizin Çarşamba’da kurulduğu günden bugüne teşkilatlarda en uzun süre görev yapıyor olmanın onurunu yaşıyorum. İlçe Başkan yardımcısı olarak başladığım teşkilatçılığa 2008 yılından bugüne ilçe başkanı olarak devam etmekteyim."

'Aday adayı istediğimizi genel merkezimize ilettik '

Son on iki yılda yapılan üç genel, iki yerel ve iki referandum seçimlerinde aktif olarak görev yaptım. Bunun haklı gururunu taşıyorum.  Siyasete ilgisi olan herkes şunu çok iyi bilir ki; asıl siyaset teşkilatlarda yapılmaktadır. Belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi adayı olmak, partimizin bütün kademelerinde görev yapan arkadaşlarımızın en doğal hakkıdır. Bu görevlere talip olacak arkadaşlarımız için en önemli kriter teşkilat bütünlüğüne zarar vermemektir.  Türkiye genelinde 25 il başkanı, 300 ilçe başkanı ve 2000 ana kademe teşkilat görevlisi aday adayı olabilmek için istifa etmek istediklerini genel merkeze bildirmişlerdir. Bizde istifa etmek istediğimizi, Çarşamba Belediye Başkanlığına aday adayı olmak istediğimizi genel merkezimize ilettik" diyerek devam etti.

'Ortak aklı kullanarak sorunlara çözüm üretmeye gayret ettim'

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, "Değerlendirmesini yapan genel merkezimiz de teşkilat bütünlüğüne zarar vermemek adına bizim ilçe başkanlığına devam etmemizin uygun olacağını ifade etmiştir. Partimizin kurulduğundan bugüne partim ve teşkilatım bana hangi görevi vermişse onu hakkıyla yerine getirmeye gayret ettim. 12 yıllık teşkilatçılığımda Çarşamba’yı karış karış gezerek nerede hangi hizmete ihtiyaç varsa onu yerine getirmek için çalıştım. Sarıcalı Mahallesi’nden, Çay Mahallesi’ne, Konukluk Köyü’nden, Denizler Köyü’ne tüm mahalle ve köylerimizde ortak aklı kullanarak sorunlara çözüm üretmeye gayret ettim."

' Önce Çarşamba anlayışı ile hareket ettik '

Bütün bu çalışmalarımızda “Önce Çarşamba” anlayışı ile hareket ettik.  Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da partim, teşkilatlarım ve Çarşambalı hemşerilerim bana hangi görevi verirse onu eksiksiz yapmak için çalışacağım ifadelerini kullanan Köse, "Bugün bize ilçe başkanlığı görevini veren partim ve teşkilatım yarın başka görevler de verebilir. Bu konuda boynumuz kıldan incedir. Bizim teşkilatçılık anlayışımızda görevden kaçma gibi bir tavır söz konusu olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır" dedi.

Aday Adaylığı Başvuruları

İlçe Başkanı Köse açıklamasının sonunda, Partimizden belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday adaylık başvuru süreci 1 Kasım itibari ile sona erecektir.  Son günler olması nedeni ile bu hafta yoğun başvuru olacağı kanaatindeyim.  1 Kasım’dan sonra başvuru kabul edilmeyecektir. Bugün itibari ile mevcut belediye başkanımız Hüseyin Dündar başvuru evraklarını tamamlayıp partimize belediye başkan aday adaylık başvurunda bulunmuştur diyerek Dündar'ın da aday adaylık müracaatını yaptığını belirterek basın açıklamasını sona erdirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber