KORE GAZİSİ TOPRAĞA VERİLDİ

KORE GAZİSİ TOPRAĞA VERİLDİ
Samsun'un Bafra ilçesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden 84 yaşındaki Kore Gazisi Ramazan Tüzüner, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı
1950 yılında ilk kafileyle giden Kore Türk Tugayı uçak savar bataryası erbaşı,"Kunuri" muhaberesinde görev yapan Kore gazisi Ramazan Tüzüner, eşi Olcahin Tüzüner ile birlikte yaşadığı İsmet Paşa Mahallesi’ndeki evinde dün gece vefat etti. Uzun süredir anemi, prostat ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan 1 çocuk babası İstiklal Madalyalı Kore Gazisi Tüzüner, düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.
koregazi-2.jpg
 
Tüzüner’in cenazesi İsmet Paşa Mahallesi’ndeki evinden alınarak, İsmet Paşa Camii’ne getirildi. Buradaki törende konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “Dünyada hiçbir toprak parçası bizim topraklarımız kadar vatan olmayı hak etmemiş. Çünkü aziz topraklarımızın her karışı kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla hamur olmuş, gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Bu vesileyle aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin taşlarını oluşturdu. Ramazan amcamız, 1950 yılında üstün cesaret ve feragat örneği göstererek yüce Türk milletinin adını şanlı tarihine yazdıran bir kahramandır. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” dedi. 
Ramazan Tüzüner’in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda cenaze arabasına bindirildi ve Sarıçevre köyünde defnedildi. 
Cenazeye Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Garnizon Komutanlığı’nı temsilen Albay Ali Özışın, Yarbay Mehmet Koçak, Bafra Garnizon Komutanı İlhan Güngör ve vatandaşlar katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel