Kokarca uyarısı!

Kokarca uyarısı!
Çarşamba Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Kahverengi Kokarca böceğine karşı üreticileri uyardı.

Çarşamba Tarım ve Orman İlçe Müdürü İrfan Öztürk, 'Kahverengi Kokarca’ böceğine karşı ‘Biyolojik Laboratuvarda’ üretilen Samuray Arılarını doğaya salarak mücadele edeceklerini belirtti

Kahverengi Kokarcalarının larva ve yetişkinleri 100 den fazla bitki türünde beslenmekte olduğunu belirten Çarşamba Tarım ve Orman İlçe Müdürü İrfan Öztürk;"Verim ve kalite üzerine çok büyük zararlar meydana getirmekte. Bir sezonda 3 bin yumurta yumurtlayabildiği için sayıları hızlıca artmakta. Günde 30 km uçabildiğinden çok hızlı yer değiştirebilme ve yeni alanlara bulaşma özelliğine sahip" dedi.

'ÜRETİCİLERİMİZ DİKKATLİ OLMALI'

Kokarca böceğine karşı başta üreticiler olarak herkesin dikkatli olması gerektiğini aktaran Müdür Öztürk;"130’a yakın köyümüzde Acil Eylem Planı Toplantıları düzenledik. Kokarcayı kurduğumuz tuzaklar ile takip ediyoruz. Bu tuzakların bir tanesi 150-200 böceği yok ediyor.Böcekle mücadele konusunda seferberlik ilan ettik. İlçemizde bu mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Biyolojik Laboratuvarında üretilen samuray arısını doğaya salarak kokarcaya karşı mücadele edeceğiz. Samuray arısı kokarca böceğini yok etmek etkin rol oynayacaktır' diyerek sözlerini tamamladı.

tarimm.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber