Koç, yine AK Parti'ye esti gürledi

Koç, yine AK Partiye esti gürledi
CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Mustafa Kemal’in ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ sözünü Başbakan ‘Ya İstiklal, Ya Oğlum’a dönüştürdü” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Basın Sözcüsü ve Samsun Milletvekili Preof. Dr. Haluk Koç satır araları ile dikkat çeken basın açıklamasında, "Başbakan’ın mücadelesi koltuğunu ve oğlun Bilal’i nasıl kurtarırım mücadelesidir. AKP hukukun üstünlüğünü infaz etmek için, yok etmek için, öldürmek için yola çıktı. Şimdi diktatörlere özgü yeni bir AKP özel hukuku yaratmak istiyorlar. Tabi ki başaramayacaklar.  Girdikleri suçluluk duygusuyla kural, düzen, hak, adalet, ahlak, meşruiyet gibi tüm kavramları yok sayarak kendilerine dokunulmazlık, sorgulanmazlık, takipsizlik, yargılanmazlık elbisesi giydirmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

 ' Kolunuz, kanadınız kırılmış, süklüm püklümsünüz '

Koç, "Yüzleri kızarmadan, vicdanlarını mühürleyerek, yolsuzlukları, hırsızlıkları, rüşveti meşrulaştırma, örtme, kapatma gayretleri alenen devam ediyor. İktidar gücünün her türlü yolsuzluğun, pisliğin, rüşvetin üzerini örteceğini zannediyorlar. Kolunuz, kanadınız kırılmış, itibarınız kalmamış, süklüm püklümsünüz, pisliğin içindesiniz, rezaletin ortasındasınız. Hala Genel Başkanımıza sataşıyor, iktidar gücünü televizyon ekranlarına yansıtarak, milletin beynini yıkamaya çalışıyorsunuz. Mahdum dedik, enişte dedik, banacak dedik. Şimdi bir de kayınbirader çıktı İzmir’de. Gözaltına alınması gerekiyor ve kaçak”

' İzmir atacak size tokadı ama '

Sayın Binali Yıldırım alnınız ak, yüzünüz kızarmadan İzmir’de dolaşabiliyor musunuz? Kayınbiraderin nerede? Siz Başbakan’ın sağ koluydunuz. Sayın Bayraktar gibi, onun talimatıyla bütün bu işlemlerin yapılmasında benimde rolüm var deme noktasına ne zaman geleceksiniz?  ifadeleri ile açıklamasını sürdüren Koç, "11 yıldır değişmeyen, Sayın Başbakanın mutemet bakanlarından birisiniz. Kayınbiraderiniz rüşvete aracılıktan aranıyor. İzmir atacak size tokadı ama atmadan önce şu kayınbiraderini götür teslim et bakalım. Zamanlaması çok manidar diyorlar. Ne olacaktı? Sana mı soracaklardı zamanını. Hırsızın yakalanmasının zamanı olur mu? Daha torba yeni açıldı. Arkası gelecek. Bu milletten aldıklarınızı, çaldıklarınızı fitil fitil burnunuzdan getirttirecek Türk milleti sizin.”

'Mali şube hırsızları takip ediyor, Polis polisin peşinde'

 “Sabah yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık operasyonu akşam bu operasyonda görev verilen emniyet yetkililerinin tayini. Şu tabloya bakar mısınız, savcılar savcıları, HSYK savcıları, hükümet, iktidar ve Başbakan HSYK’yı takip ediyor. Polis  polisin peşinde. Mali şube hırsızları takip ediyor, istihbarat şubesi hırsızları takip eden mali polisi takip ediyor. Hani kurtlar vadisi vardır onu değiştirelim isterseniz. Tam bir hortumcular vadisi izlediğimiz sahneler diyen Koç, "Türkiye genelinde görev yeri değiştirilen emniyet mensuplarının sayısı 2500’ü aştı. Bu bir sivil darbe değil de nedir? Hangi darbe döneminde binlerce emniyet mensubu görevinden alındı? Ucu kendine dokununca kahraman polislerini bir gecede hain polis ilan etti. Emniyet mensuplarına yapılan bu operasyon yolsuzlukları, rüşveti, hırsızlıkları örtmek için yapılan bir mıntıka temizliğidir. Babaları temizlik yapıyor oğulları ardından hortumlamaya başlıyor.”

'Cumhurbaşkanlığı köşkü mektup teatisi için bir PTT istasyonu mudur'

CHP Parti Sözcüsü Koç, "Ben ne yapabilirim ki diyen bir Cumhurbaşkanı olamaz Türkiye’de. Sizin göreviniz sadece iktidarın ayıplarını örtmek midir? Devletin başı olarak kurumlar arasındaki çatışmayı gidermek, uyumlu çalışmasını sağlamak göreviniz değil mi? Krize el koyacağınıza kalkıp çatıştığı ifade edilen, tarif edilen taraflar arasında arabuluculuğa soyunuyorsunuz. Çankaya’daki Cumhurbaşkanlığı köşkü mektup teatisi için bir PTT istasyonu mudur?. Sayın Cumhurbaşkanı, İstifa eden bakanlarla ilgili  yolsuzluk  fezlekelerinin meclise sevk edilmesi konusunda öncülük yapmalıdır. Yıllardır yargı tartısının, kantarıyla, ayarlarıyla oynamayın dedik. Gün gelir bu kantar sizi de tartar dedik. Gün geldi. Hiç lamı cimi yok. Hesap günü gelmiştir. Yolsuzluklarla mücadele diye geldiniz, yolsuzluklar, rüşvet ve belgeli hırsızlıklarla gideceksiniz.”

'Günahlarınızı sevaba çeviremezsiniz '

Koç, "Bu gariban yoksul millete hırsızlıklarınızı, yolsuzluklarınızı din-iman diyerek yutturmaya çalışmayın. Yaptıklarınızın hiçbirisi ne dine, ne imana ne Müslümanlığa sığar. Artık haramı helale, günahlarınızı sevaba çeviremezsiniz. Bunun bedelini ödeyeceksiniz. Genelkurmay Başkanlığı, hükümet, sorumluluğunuzu yerinize getirin. Sen yabancı bir ülkede, yabancı bir sivil masum gücü öldürmüyorsun, kendi ülkende kendi vatandaşını bombalayarak öldürüyorsun. Sorumluluğu yok mu hiç? Gereğini yapın, istifa edin. CHP Türkiye’nin her yerinde, her seçim bölgesinde kendi adayları ve ilkeleriyle seçime girecektir” şeklinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir