Koç, "Başçalan beni mahkemeye versin"

Koç, Başçalan beni mahkemeye versin
Koç, "Başçalan beni mahkemeye versin"

Cumhuriyet Halk Partisi Çarşamba Belediye Başkan Adayı Sinan Yaşar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un katılımı ile gerçekleştirilen seçim çalışmaları kapsamında Sungurlu ve Yeşilırmak Mahallelerinde seçmenlerine hitap ettiler. Koç, "Her yerde konuşuyorum. Bir de Çarşamba konuşmamdan dolayı Başçalan beni mahkemeye versin. Adliye orada korkum yok" dedi.

30 Mart Yerel seçimleri öncesinde Mahalle mitinglerine hız veren CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı Sinan Yaşar ile birlikte dünkü mitinglere CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç'la birlikte Sungurlu ve Yeşilırmak Mahallelerinde düzenlenen mitinglerde Partililer tarafından efsanevi Başkan olarak adlandırılan Hüseyin Değerli' de kısa bir konuşma yaptı.

CHP'lilerin ilk miting durağı İlçeye bağlı Sungurlu Mahallesinde gerçekleştirildi. Miting de gelen parti Başkan Parti Sözcüsü ve Samsun Milletvekili Haluk Koç ve Değerli'yi karşılamaya gelen partililere ilk konuşmayı yapan Eski Başkan Değerli, herkese efsane olarak karşılamaları nedeni ile teşekkür ettiğini belirterek sözlerine başladı. Değerli, "Çok uzun yıllar oldu eski dostlarımla böyle bir atmosferde olmayalı. Yerel seçimlerin önemi özellikle bu seçimler çok önemli hale geldi. Bu Yerel seçimde yine her zaman ki gibi bir başkan ve meclis üyeleri seçeceğiz. Ama bu seçim çok farklı. 17 Aralık sürecinin bu seçimlere damgasını vurduğunu hepiniz biliyorsunuz" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti.

17 Aralık Operasyon sürecinde gördük ki bir hükümet kendi devletini kendi vatandaşını soyuyor. Ve altını çizerek CHP'nin yeterli düzeyde yönetim kadrolarına sahip olduğunu biliyorsunuz şeklinde konuşan Değerli, bu seçim süreci ile birlikte artık parti ve Türk vatandaşı olarak her sorumluluğu alacaklarını ve CHP' nin Cumhuriyetin kurucusu olan parti olduğunu belirtti. Bundan sonra CHP olarak her alanda köyden kente kadar  daha fazla mücadele edeceklerini söyleyerek Belediye Başkan Adayları Sinan Yaşar' a Çarşamba ve partililer olarak sahip çıkılmasını ve seçimlerden zaferle çıkabilmesi için daha çok çalışarak destek verilmesini istedi.

Eski Belediye Başkanı Değerlerli' den sonra mitinge katılan vatandaşlara seslenen Yaşar ise, Sungurlu ve Yeşilırmak mahallesine Efsane başkanımız Hüseyin Değerliden bu yana hiç kimse tek bir çivi çakılmadığını hiçbir hizmet yapılmadığını belirti. Yaşar, "Çarşamba Sungurlu Mahallesinde ırmak kenarına gelişi güzel bir düzenleme yapıldı ki bu alanda yapılan istimlaklerde bile halkın arazi sahiplerinin hiç bir şekilde rızası alınmadan despot bir şekilde çalışma yapıldı göz boyandı sadece ama insanlarımız mağdur edildi" diyerek devam etti.

Yaşar, "Yeşilırmak Mahallesi ise tamamen kaderine terk edilmiş bir mahallemiz. Bakın çok uzak değil 300- 400 metre ilerinizde ki yolu bile yapmadılar. Bu yolda her hafta geçmesin ki iki üç araç ırmağa düşmesin. Şükür bu güne kadar kimse hayatını kaybetmedi. Ama bunların düşünce tarzı bu. Önce birileri zarar sıkıntı görecek ki sonrasında hizmet yapılsın. CHP olarak bizler halkımızın burnu bile kanamadan hizmet yapmak, Belediyenin asli görevi olan yol, su, kanalizasyon gibi alt ve üst yapı hizmetlerini modern hale getirecek projelerimizle kısa sürede sizlerin huzuru ve rahatı için her alt yapıyı hazırlayarak sizlerin hizmetine sunacağız" ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı.

 Sungurlu ve Yeşilırmak Mahallesinde ki mitinglere misafir olarak katılan ve Belediye Başkan Adayları Sinan Yaşar' a destek isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ise yaptığı konuşmasında ağırlıklı olarak Hükümete ve başbakana yüklendi. Başbakan Erdoğan' a "Başçalan" tabirini kullanan Koç, yaklaşan yerel seçimlerin daha çok genel seçim havasında geçtiğini ve büyük bir önem gösterildiğini belirtti. Bu mitinglerde fazla detaylı konuşmayacağını ama Çarşamba günü CHP Çarşamba İlçe teşkilatınca hazırlanacak mitinglerinde halka ve partililere "Başçalan", hükümet ve bazı Bakanlar ile Samsun Milletvekilleri ile Belediyenin yaptıkları yapmadıkları ve halkın nasıl bu hale getirildiği konularında açık açık ve uzun bir açıklama yapacağını dile getirdi.

Milletvekilliğinin en acını gününü geçen hafta yaşadığını belirten ve bunun sebebini iktidarın yaptığı yolsuzluğun apaçık ortada olduğunu ve bu dosyaların muhalefet tarafından TBMM gündemine getirilmesine rağmen yine kendi partili vekilleri ki içinde Samsun Milletvekillerinin de olduğu bir ortamda okunması ve oylanmaya geçilmesine rağmen yine AKP vekillerinin ret oyları ile kabul edilmediğini gördük ve yaşadık. Bu oylamanın sonucu reddedilmesi Demokrasi ayıbıdır ifadesini kullanan Koç, "Bunların mantığı işte bu. Ülkem de baklava çaldığı için 17 yıl hapis cezası alan çocuklar varken, hırsızların en büyüğü "Başçalan" ne acıdır ki; Devlet yönetiyor" dedi.

Koç, "Ben ilk günden bu yana her yerde konuşuyorum. Konuşmaya da devam edeceğim. Bir de Çarşamba konuşmamdan dolayı Başçalan beni mahkemeye versin. Adliye orada, yargı orada korkum yok. Çünkü biz hep söylüyoruz hiç kimseye ülkemizi hevesleri için harcatmayız" dedi.

HABER –FOTO:Sezer ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber