Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencileri ESTONYA’ dan döndü

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencileri ESTONYA’ dan döndü
Çarşamba Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Ortağı oldukları “ Okulda Şiddeti ve Zorbalığı Önlemek İçin Folklore ve Dans” adlı Comenıus Projesi kapsamında gerçekleştirdiği 8-12 Mayıs Estonya toplantısından döndüler.

 

Çarşamba Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Ercan ÖZKAN, İngilizce Öğretmeni Birol Sancı ve 11/C sınıfı öğrencilerinden Nuray Pamuk ve Tuğba Özbal, ortağı oldukları “ Okulda Şiddeti ve Zorbalığı Önlemek İçin Folklore ve Dans” adlı Comenıus Projesi kapsamında gerçekleştirdiği 8-12 Mayıs Estonya toplantısından döndüler.

2011 Kasım ayında ilk toplantının Çarşamba Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde yapıldığı proje kapsamında sırasıyla Polonya, Slovenya, Romanya, Bulgaristan, İtalya ve son olarak da Estonya toplantıları gerçekleştirildi. Toplam 15 öğrenci ve 15 öğretmen hareketliliği gerçekleştirildi. Türk Ulusal Ajansı ile yapıldığı belirtilen sözleşme gereği 24 hareketlilik gerçekleştirme vaat edilmişken 30 hareketlilik gerçekleştirilerek projenin daha geniş alana yayılması amaçlandığı öğrenildi. 

Proje kapsamında gerek öğretmenlerin gerek öğrencilerin birçok tecrübeye sahip olduğu görülmüş, “Okulda Şiddeti ve Zorbalığı Önlemek için Folklore ve Dans” adlı proje amaçlarına ulaştığı belirtilmiştir. Proje sayesinde okulda istenmeyen bahsi geçen durumların nasıl yönetilebileceği, kontrol altına alınabileceği gibi konularda ortaklar arası çalışmalar yapılmış ve her ülkede sunumlar ve canlı gösteriler yapılmıştır şeklinde proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ercan Özkan, Öğrenciler farklı ülkelerden, milletlerden ve dillerden gelip kaynaşmış ve ortak dil olan İngilizce yoluyla iletişim kurmuşlardır. Her ülkede gerçekleştirilen küçük dil dersleri sayesinde yedi ortak ülke diğer ülke dillerini az da olsa söylemeye, konuşmaya çalışmışlardır” dedi.

Yine en önemli olarak da kültür tanıtımı ve paylaşımı yoluyla misafirlerimizi ağırlamanın ve ağırlanmanın mutluluğunu yaşadık şeklinde bilgi veren Özkan, “2011-2013 yılları arasında gerçekleşen toplantı bağlamında sona eren fakat yaygınlaştırma etkinlikleriyle devam eden projemizde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. Avrupa Birliği Fonlarıyla desteklenen bu projelere katılma isteğimiz gelecek yıllarda da devam edecek ve öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde duygularını dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber