"Kimin sızdırdığı önemli değil"

Kimin sızdırdığı önemli değil
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında sert açıklamalar yaptı

 

Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında, İmralı görüşmesi tutanaklarının sızdırılması olayına değindi. Afişe ve ifşa edilen bu diyaloglar içinde, kendileri için sürpriz ve şaşırtıcı bir şey olmadığını belirten Bahçeli, “İmralı canisinden barış incileri, çözüm formülleri, insanlık temennileri bekleyen safdiller, kararmış vicdanlar, taş kalpliler ve zeka özürlüsü bedbahtlar şayet irkilmedilerse, erken gelen bu terbiyesiz, aşağılık ve kalleş sözlerle köşeye sıkıştıklarını er ya da geç göreceklerdir. İmralı canisi ve ölüm çetesi bildik ve malumlarımız olan tezlerini, planlarını ve hain amaçlarını AKP’den aldıkları destek ve gördükleri himayeyle üst bir noktaya taşımışlardır” diye konuştu.

“KİMİN SIZDIRDIĞI ÖNEMLİ DEĞİL”

BDP’lilerle Öcalan arasındaki görüşmelerin kim ya da kimler tarafından ve niçin sızdırıldığının önemli olmadığını vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

“Fakat işin içinde provokatör arayanların, köstebek izi sürenlerin, siyasi dedektiflik görevini deruhte edenlerin, savunmaya geçerek karşı tarafı suçlayanların ve ‘sabotörler işbaşında’ diyerek ön almaya çalışanların bu sızmada topyekün parmağı olduğu bariz gerçektir.AKP zihniyeti, Oslo’dan sonra tekrar iş üstünde yakalanmış, siyasi şerefini, siyasi kalitesini ve siyasi ahlakını tam olarak İmralı’nın köhneliğine gömmüştür. Eğer gerçekten de AKP suçlu arıyorsa BDP’ye, BDP derin kulak arıyorsa AKP’ye bakmalıdır.Siyasetin bu iki şer cephesi, iblisin bu iki yeryüzü müdavimi Türk milletine psikolojik operasyon tezgahı kurmuş, kamuoyu algısını yönetmek için beraberce kaynattıkları bölücülük kazarına varılğımızı ve hayat haklarımızı atmışlardır.”

Terör örgütü lideri Öcalan ile Başbakan Erdoğan için "siyam ikizi" benzetmesini yapan MHP lideri, Erdoğan’a Öcalan’ın açıkladığı düşüncülere onay verip vermediğini sordu.

“SUÇÜSTÜ BASILAN ZANLININ TELAŞINDA”

Başbakan Erdoğan’ın, Öcalan’ın hezeyanlarını yayınlayan gazeteye yönelik olarak kullandığı argo ifadelerin aslında ‘suçüstü basılan bir zanlının telaş ve çırpınışlarıyla eşdeğer’ olduğunu ifade eden Bahçeli, “Bize kalırsa, Başbakan Erdoğan ‘Batsın böyle gazetecilik’ diyerek havanda su dövmeyi bırakmalı, ille de batacak ve yerin dibine geçecek birini arıyorsa tez elden aynanın karşısına geçip BOP’çuluktan simsiyah kesilmiş yüz hatlarına dikkat kesilmelidir. Yeri gelmişken, Başbakanın ağır hakaretlerini sineye çekip ‘üstümüze almıyoruz’ diyerek alttan alan ve tarafsız, objektif, sorumlu basın ahlakını savunmaktan uzaklara düşenleri esefle karşıladığımızı da belirtmek istiyorum” dedi.

Süreci eleştiren Bahçeli, "Türkiye, AKP ihanetiyle karşı karşıyadır" dedi. "Görülüyor ki AKP, PKK ile anayasa yapmak üzere kolları sıvamıştır" diyen Bahçeli, sürecin sonunda genel af ve Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasının planlandığını iddia etti. Ana muhalefet partini de eleştiren Bahçeli, CHP’nin süreçte "neden ben yokum" diyerek rol kapma derdine düştüğünü söyledi. Terör örgütünün asla silah bırakmayacağını, bunu beklememek gerektiğini savunan Bahçeli, terörist başı ile görüşenlerle asla bir araya gelmeyeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir