KİM BAKACAK?

KİM BAKACAK?
Çarşamba ilçesinde araç sürücülerinin oluşturduğu bilinçsiz parklanmalar trafiği çileye dönüştürdü. Araç sürücüleri yetkililerin çalışma yapmasını isterken, özellikle Zübeyde Hanım meydanını kullanan yayalar ve esnaflar, adeta isyan noktasına geldi

Çarşamba ilçesinde yoğun araç trafiğinin bulunduğu bölgelerde ki keşmekeşlikler ilçenin çoğu arter bölgelerinde olduğu gibi en yoğun araç trafiğinin bulunduğu Zübeyde Hanım Meydanı’nda araç sürücülerinin bilinçsiz ve umursamazca, trafik kurallarını da hiçe sayarak yaptıkları parklar, ulaşımı güçleştiriyor. Trafik akışının yoğun olduğu noktalarda bazı araç sürücülerinin bilinçsiz şekilde sağlı-sollu uygunsuz araç parkları ulaşımı güçleştirirken, Değirmenbaşı Caddesi güzergahı, Şehir Meydanı ve Tarihi Köprü konumlarını kullanmak isteyen sürücüler için bu durum en büyük çileleri haline dönüşüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (SASKİ) ekipleri tarafından devam eden altyapı çalışmalarının bir türlü sonuçlandırılamaması ve çalışma yapılan yol üzerinde bazen hiçbir işaret dahi koymadan yolu ulaşıma kapatmaları, araç sürücülerini çaresiz bırakıyor. Yapılan çalışmaları kendilerince fırsata dönüştüren kimi araç sürücüsü kaldırımları araç park yeri olarak kullanırken; kimi sürücüler ise, refüjleri bilinçsiz şekilde tercih ediyor.

Her geçen gün tepkilerin arttığı Zübeyde Hanım Meydanı’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (SASKİ) ekiplerinin bir an evvel çalışmaları tamamlamasını, aykırı araç parkı, toz ve gelişi güzel kazıların kendilerini artık zorluklar çıkardığını belirten esnaflar, Çarşamba Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de daha yoğun olarak çalışmalar gerçekleştirmesini istediler.

Zübeyde Hanım meydanı, Otopark alanı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzeri, Yeni Şehir köprüsünün giriş ve çıkışı, Çarşamba Belediye Meydanı, Kaymakamlık binası önü ve Bankalar caddesi diye bilinen noktalarda, trafik polisi ile zabıta ekiplerinin yaptırım yapmalarını bekledikleri dile getiren vatandaşlar, trafikte ulaşımın ve ulaşılabilirliğin rahatlıkla sağlanmasını istediler.

Çok sık olmasa da şikâyetler üzerine İlçe trafik polis görevlileri anonslarla, yanlış park yapan sürücüleri uyarmasına rağmen Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, araç parkları yüzünde durma noktasına gelen yol üzerinde kalıcı çalışmalar ve daha aktif araç çekme, ağır park cezaları gibi caydırıcı işlemler yapması bekleniyor.

Ayrıca vatandaşlar, yaz aylarında gurbetçilerin de yoğun olmasından kaynaklı araç trafiğinin yoğunlaştığını ve gelişi güzel parkların artık krize neden olduğuna dikkat çekerek yapılan yeni katlı otoparka araçları trafik ekipleri ile zabıtaların yönlendirmesi gerektiğini, ekiplerin şehir merkezinde daha yoğun şekilde görev yapmalarını gerektiğini dile getiriyorlar.

img-20230908-173454.jpg

img-20230908-173708.jpg

img-20230908-173852.jpg



HABER-FOTO: İsmail TEMİZ - Emine TEMİZ YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber