Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyeni affetmem

Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyeni affetmem
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart Mahalli İdari Seçimlerin bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart Mahalli İdari Seçimlerin bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Gelin Türkiye’yi yeniden inşa edelim. Türkiye, çok kirlendi. Bu kirlilikten Türkiye’nin arınması lazım. Hepimiz temiz siyaset istiyoruz. Dicle’nin kenarında iki koyun kaybolsa, onun sorumluluğunu almaya hazırım ben" dedi.

"SİYASET KİRLENDİ"

Türkiye’de kirli bir siyaset olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Siyaset alanı kirlenmiş. Yalan söylemek sanata dönüştü. Siyasete girdiğimde söz verdim. Hiçbir zaman halka yalan söylemeyeceğim. Hayatımı olumsuz da etkilese, halkıma söz verdim ve sözümün arkasında duracağım. Bu millet, yalandan bıktı. Doğruları söyleyeceğiz. Ortada darbe falan yok. Darbe diyorlar. Bir bakana 700 bin liralık saat veriyorsun. Bu, Ankara Mamak’ta 10 apartman dairesi demek. Bu bakana bunları darbeciler mi verdi ? Geçekleri biliyoruz. Benim anlatmam yetmez. Herkes anlatacak. Hepimiz çağdaş Türkiye’yi yeniden inşa etmek için çalışacağız" açıklamalarında bulundu.

İmam hatip okullarını, Diyanet İşleri Başkanlığını ve ilahiyat fakültelerini CHP’nin kurduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Biz hiçbir zaman dini siyasete alet etmedik. Her gittiğim yerde söylüyorum. İnsan, Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Benim başımın üzerinde yeri vardır. Kimseyi inancından ve kimliğinden dolayı suçlamadım. Böyle bir hakkı kendimde görmüyorum. İmam hatip okullarıyla ilgili tören düzenleniyor. Müftüler ve imamlar çağrılmış. CHP’yi yuhalatıyorlar. Ya bunlar cami cemaatine vaaz verirken ne diyecekler. Senin hiç ahlak anlayışın yok mu arkadaş ? Sen imam hatibi niçin siyasete alet ediyorsun ? Bütün imamlara sesleniyorum. Size güveniyoruz. Siz toplumun kanaat önderisiniz. Elbette siyasi görüşünüz olacak. Ama Allah’ın kelamını dillendirirken, siyasi kullandırmayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonlarıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in açıklama yapmasını beklediğini anlattı.

"CHP HALKIN PARTİSİDİR, MAZLUMUN YANINDADIR"

CHP’nin halkın partisi olduğunu ve her zaman mazlumu yanında olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Polislere seslenmek istiyorum. Yolsuzluk operasyonundan sonra 2 binden fazla polis sürüldü. Polis, devleti temsil eder. Bir yerde olay olduğunda devlet nerede diye sorarız. Polis. iktidarın değil, halkın polisi olduğu sürece bizim başımızın üstünde yeri vardır. Mağdur olan polislerin de yanındayız. Sürülen savcılar var. Düne kadar ne diyorlardı, bugün farklı diyorlar. Biz zalime karşı durmayı, onurlu görev kabul ederiz. CHP, halkın partisidir. Mazlumun yanında hep olmuştur ve olmaya da devam edecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim