Kıdem Tazminatında Fon Netleşti, Barajda Süre 15 Yıl!

Kıdem Tazminatında Fon Netleşti, Barajda Süre 15 Yıl!
Kıdem tazminatında, yasadan sonra herkes sisteme girecek. Mevcut çalışana geçmiş dönem için tercih sunulacak. Fondan kesintisiz ilk çekiş hakkı 15 yıl olarak belirlendi

Hükümet, kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi konusunda hazırlıklarını büyük oranda tamamladı.

Dünya gazetesinden Mehmet Kaya'nın haberine göre, bireysel fon kurulması kesinleşti. Fondan kesintisiz ilk çekiş hakkının 15 yıl olmasının belirlendiği, ölüm dışındaki, evlilik, askerlik vb. özel durumlara ilişkin olarak da 10 yıl şartının olacağı kaydedildi. Fon sisteminin yürürlüğe girişine ilişkin olarak ise yasa çıktıktan sonra, çalışmaya devam eden ve yeni işe giren herkes, yasanın yürürlük süresinden itibaren sisteme dahil olacak. Mevcut çalışanların geriye dönük haklarına ilişkin olarak da tercih hakkı sunulacak. İsteyen, eski yasaya göre geçmiş haklarını koruyacak ya da işveren ile de uzlaşarak yeni sisteme dahil olacak. Yeni sisteme geçiş olması halinde, işverenin işçi adına toplam bir tutar prim yatırması, işçinin de bu tutarı belirli bir süre çekmemesi esası geçerli olacak.

Kıdem tazminatında hükümetin yaptığı hazırlığın temel çerçevesini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilişkilendirilen bir fon sistemi oluşturuyor. Her bir çalışan için Bireysel emeklilikte olduğu gibi bir hesap açılacak. Hesap, kişinin çalıştığı işyerinden bağımsız, kendi adına olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel