Kemal Kılıçdaroğlu: 'Komplo momplo bunların hepsi hikaye'

Kemal Kılıçdaroğlu: Komplo momplo bunların hepsi hikaye
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonunun komplo olduğu iddiasına ilişkin 'Olay büyük. Komplo momplo bunların hepsi hikaye' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonunun komplo olduğu iddiasına ilişkin “Dört bakan istifa etti. Bazılarının çocukları içerde. Bazıları aranıyor, kimileri kaçtı. Olay büyük. Komplo momplo bunların hepsi hikaye" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun üzerinden bir ayı aşkın bir sürenin geçtiğini belirterek, "Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum, sizin kullandığınız oya her zaman saygı duydum. Verdiğiniz oyun çok değerli olduğunu biliyorum. Siz, bu insanın temiz insanları, oyunuzu 3Y ile mücadele edeceğim diyen partiye verdiniz. İktidara getirdiniz, bir değil, iki değil, üç kez iktidara getirdiniz. Yoksullukla mücadelede başarılı oldular mı? Yolsuzluk, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu. Ben beklerdim ki Sayın Başbakan milletin önüne çıkıp şunu söylesin. Kim yolsuzluk yaparsa üzerine gideceğiz ama bu yapılmadı. Tam tersine yolsuzları nasıl örteriz, bunun mücadelesini verdiler" dedi.

Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonunun komplo olduğu iddiasına ise, “Dört bakan istifa etti. Bazılarının çocukları içeride. Bazıları aranıyor, kimileri kaçtı. Olay büyük. Komplo momplo bunların hepsi hikaye" yorumunu getirdi.

HSYK YASA TEKLİFİ

HSYK ile ilgili Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun hazırladığı metni gösteren Kılıçdaroğlu, "Biz Başkanlık sistemini çekmiyoruz’ dediler ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun ortadan kaldırdılar. Olay gündeme gelince Sayın Cumhurbaşkanı teklifin anayasaya aykırı olduğunu görmüştür. Siyasi parti liderlerini çağırdı. Görüşmeye gitmeden önce hukukçularla görüştük. HSYK’nın yeniden yapılanması için görüşümüzü sordular. Geçen Salı günü gruptan hemen sonra, Muharrem Bey’i AKP grubuna gönderdik. Sayın Nurettin Canikli ve Adalet Bakanıyla. Sayın Cumhurbaşkanı da bu konuda çok duyarlı. HSYK ile ilgili anayasada bir düzenleme yapalım diyor. Lütfen teklifi geri çekin, çağdaş bir anayasa yapacağız’ diyor. Muharrem Bey’e sonra dönüldü, teklifi geri çekmiyoruz. Sizin Genel Başkanınız size yalan söylüyor. Biz samimiyiz, onlar samimi değiller. Onların samimi olmadığı CHP vekilleri çok iyi biliyor. Genel Kurul’da, komisyonda verdikleri sözden dönüp aynı maddeyi tekrar getiriyorlar. O nedenle dediler ki, ’bir şey yapmamız lazım’. HSYK yasa teklifinin parlamentoya geliş nedeni, mahkemeleri Adalet Bakanına bağlamak" şeklinde konuştu.

HSYK ELEŞTİRİSİ

"HSYK Yasası çıksa da bu olay örtülmez, neresini örteceksiniz" diye soran Kılıçdaroğlu, "Bizzat Başbakan bu olayların içinde, baş aktör. O nedenle kendisine ’Başçalan’ dedim. AKP vekillerine sesleniyorum, yasama adına siz değil Başbakan konuşuyor. Sizi alet ediyor. Yolsuzluklarına sizi alet ediyorlar, siz yasama organının üyesisiniz yürütme organının değil. Çocuklarınıza hesap vereceksiniz. Yolsuzluk dosyalarını haklama konusunda duyarlı olun. HSYK yasa teklifini Genel Kurul’a getiriyorlar. Adalet Bakanına mahkemeleri bağlıyorsunuz, Anayasa Mahkemesi’ni de kalkıp Başbakan’a bağlayın. Böyle şey olur mu" dedi.

İtalya’daki Temiz Eller soruşturmasının savcısı Antonio Di Pietro’nun HSYK yapısını değiştirmeyi öngören yasa teklifi için yaptığı açıklamaları değerlendiren Kılıçdaroğlu, "HSYK düzenlemesi ölüm vuruşu olur, hırsız kendi hakimini seçemez’ diyor" şeklinde konuştu.

ADANA’DA DURDURULAN TIR’LAR

Adana’da durdurulan TIR’lardan silah ve mühimmat çıktığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Bu da insani yardım malzemesiyse aç kapılarını. İçinden ne çıkacaksa, dünyaya gösterirsen. Olay o olay değil. TIR’lar silah, mühimmat yüklü" dedi.

MİT’in silah kaçakçılığı yapma görevinin olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "MİT Kanunu 26. ve 4. maddesini okudu. TIR’lar benden habersiz aranamaz’ diyor. Savcıya ihbar geldiğinde, varsa suç bir rapora bağlar Başbakan’a gönderir. Sen izin verip vermemekte o zaman serbestsin. TIR aranmaz’ diye birşey yok. Sen T.C.’nin saygınlığını uluslararası alanda tartışmaya açtın. Hala ısrar ediyor, TIR’ın içinde ne olup olmadığını kimse bilmeyecek. Ne demek kimse bilmeyecek" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel