Karikatürcülerden ‘Karma Karikatür Sergisi’

Karikatürcülerden ‘Karma Karikatür Sergisi’
Karikatürcülerden ‘Karma Karikatür Sergisi’

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde Karikatür Topluluğu tarafından çıkartılan “Vakitsizler” isimli Karikatür Mizah Dergisi’nin tanıtımı yapıldı ve daha ardından topluluk üyelerinin eserlerinden oluşan ‘Karma Karikatür Sergisi’ açıldı.

Dergi tanıtımı ve Karikatür Sergisi’nin açılışına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Tomak, Karikatür Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar, Topluluk Başkanı Oğuz Akan, Öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Karikatür Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar yaptığı konuşmada topluluğun, karikatür çizmeyi öğretmek, geliştirmek ve karikatür sergilemek, toplum bilinci oluşmasına katkıda bulunmak, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek, espri ve çizim yöntemlerini geliştirmek, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmek, özgüven ve paylaşım duygusu yaşatmak, mizah ve hoşgörü ortamı oluşturmak, karikatür arşivi oluşturmak ve sergiler düzenlemek gibi hedefleri gerçekleştirmek amacıyla kurulduğunu ifade etti. Yazar, okullardaki eğitici karikatür boyama etkinlikleri ve dergi çalışmalarından dolayı topluluk üyelerine teşekkür etti.

Topluluk Başkanı Oğuz Akan, toplumsal, kültürel, sanatsal ve eğitsel alanlarda öğrencilerin gelişmelerine yardım etmek ve boş zamanlarını anlamlı şekilde değerlendirmek amacıyla kurulan topluluğun faaliyetlerinden söz etti.

Topluluk üyesi Elif Karamustafa da topluluk üyelerinin çalışmalarını ve ifade biçimlerini anlamlı şekilde birçok insana ulaştırmak ve bilim, kültür, sanat, faaliyetlerinde bulunabilmek amacıyla “Vakitsizler “adlı dergiyi çıkarmaya karar verdiklerini belirtti ve derginin tanıtımını yaptı.

Konuşmaların ardından teşekkür belgeleri verilerek 18 katılımcının 45 eserinden oluşan Karikatür Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir