Kılıçdaroğlu: Benim ilgi alanımdır

Kılıçdaroğlu: Benim ilgi alanımdır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben 29,5 yıl devlette çalıştım. Görevim vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, kul hakkı nasıl yenmez benim ilgi alanımdır. Ben bunları bilirim" dedi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitinge Erzincan CHP İl teşkilatı, Erzincan CHP Milletvekili adayları ve partililer ile birlikte katılan Kılıçdaroğlu, kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara, “Sizden sadece 4 yıl yetki istiyorum” dedi.

“Siz Başbakan Kemal diye slogan atınca birilerinin ezberi bozulacak herhalde" diye devam eden CHP lideri, iktidar olmaları durumunda kimseyi ötekileştirmeyeceklerini belirterek, "Her yaşam tarzına saygılıyız. Hiç kimsenin kimliğini siyaset konusu yapmadım. Hiç kimsenin inancını siyaset konusu yapmadım. Hiç kimsenin yaşam tarzını siyaset konusu yapmadım. Her gittiğim yerde şunu söyledim; İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Eğer benim komşum açken ben rahat uyuyorsam beni sorgulayın. Benim hayat felsefem budur. Propaganda yapıyorlar CHP iktidara gelirse faizler yükselir diye. Hayatımda duyduğum en saçma söz. Erzincan’dan söylüyorum; Ankara’daki beyler duysun tam tersine kredi kartları faizlerini, tüketici kredisi faizlerini en az yüzde 80’ini sileceğim. Bunları silerken de onların yaptığı gibi yapmayacağım.

Bu bizim partili sileyim, bu bizim partili değil silmeyeyim. Bu bize oy verdi sileyim, bu bizim partiye oy vermedi cezalandırayım. Bunu yapmayacağım. Kimin faizi var ise yüzde 80’ini sözüm söz sileceğim. CHP iktidar olursa istikrar bozulurmuş Allah aşkına istikrar mı kaldı? Ekonomimi kaldı? Onun abisi diyor ki 3 yıldır ekonomi patinaj yapıyor. İktidarda kim var peki? 6 milyon 200 bin işsiz var. Bir kanun tasarısı getirdiler. Kanunun adı yabancıların çalıştırılması. 6 milyon 200 bin işsizin var dışarıdan işçi getireceksin. Türkiye’de çalıştıracaksın. Dışarıdan gelenlere iş, kusura bakmayın bizim kitabımızda yoktur. Önce bu ülkenin çocukları iş bulacak. Her kuruşun hesabını bu millete vermeyi onurlu bir görev kabul edeceğiz.

Eğer bir politikacı harcadığı vergilerin toplamını, hesabını millete vermiyorsa o politikacı cebini düşünüyordur. Yukarıda bir avuç insan zengin olmayacak. Diyorlar ki ey Kılıçdaroğlu parayı nereden bulacaksın? Onlar benim özgeçmişimi bilmiyorlar. Ya da biliyorlar da söyleyemiyorlar. Ben 29,5 yıl devlette çalıştım. Görevim vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, kul hakkı nasıl yenmez benim ilgi alanımdır. Ben bunları bilirim. Onların uzmanlık alanı da malı nasıl götürürsün. Kul hakkını nasıl yersin, milleti nasıl soyarsın. O konuda uzmanlar. Diyorlar ya parayı nerden bulacaksın? O kaçak saraya giden bütün hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir