Karakurt: “Taşeronlarla ilgili çalışmalar yapılıyor”

Karakurt: “Taşeronlarla ilgili çalışmalar yapılıyor”
İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdaresi’nde bulunan işçilerle ilgili çalışmaların yapıldığını söyledi.

Samsun İl Genel Meclisi ocak ayı ikinci bileşimi Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste ilk olarak İl Özel İdaresi sınırları dahilinde 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 6/b maddesi ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesine istinaden büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı kümes hayvancılığına yönelik Samsun’da yapılan mevzi imar planı çalışmaları hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu ile Yakakent İlçe Özel İdaresi bütçesinde bulunan 100 bin TL’nin Yakakent Birliklere Yardım tertibine aktarılması hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak karara bağlandı.

Ardından gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Muhammet Bektaş, İl Özel İdaresi’nin kapanması sonrasında çalışan taşeron işçilerle ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Numanoğlu, “Hükümetimiz böyle bir çalışma yapıyor. Ama ne olacağı belli değil. Biz de gerekli yerlere hassasiyetimizi ilettik. Bizim temennimiz, kimsenin mağduriyet yaşamamasıdır. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor” dedi.

Daha sonra konuşmaların ardından söz alan Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, “Valiliğimiz bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Biz de bir takım temaslarda bulunuyoruz. Muhalefet ve iktidar iyi niyetle herkes hassasiyetini ortaya koyuyor. İl Özel İdaremizde şu anda 561 kadrolu işçi, 224 taşeron işçi ve 261 de memur olmak üzere toplam bin 46 çalışanımız var. 15 Ocak itibariyle idaremizde 50 - 55 kişi emekliliğe başvuruda bulunmuş. Dolayısıyla şu anda 561 olan kadrolu işçi sayımız yaklaşık olarak 500 civarına düşecek. Şubat ayında 400, mart seçimlerine kadar da işçi sayısı 300-350’ye kadar düşebileceği tahmin ediliyor. 224 taşeron işçimiz var. İl Özel İdaresi’ndeki çalışanlarımız büyükşehir, ilçe belediyelere ve kamu kurumlarına mart ayından sonra teklif edilecek. Onlar da ihtiyaçları olanları alacaklar, diğerlerini de valiliğe iade edecekler. Valilikte 3 ay içersinde değerlendirmesini yapıp Ankara’daki Kamu Personel Başkanlığı’na bildirecek. Bu taşeronlar bizim insanımız. İl Özel idaresi kapatıldığında hizmetler belediyelere yansıtılacak ve oraların kapasitesi büyüyecek. Dolayısıyla belediyelerde taşeronların istihdam edilmesi için çalışmalar yapılıyor. İlgili bakanlıklar taşeronlarla ilgili çalışmalar yapıyor. Sonuç olarak iktidar ve muhalefet bu konuyla çok ilgililer” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir