‘KALDIRIM’ KLASİĞİNE VATANDAŞ TEPKİSİ

‘KALDIRIM’ KLASİĞİNE VATANDAŞ TEPKİSİ
Çarşamba İlçesi’nde yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız veren Çarşamba Belediyesi yol genişletme ve yaya kaldırım yapım çalışmalarını hızlandırdı. Değirmenbaşı caddesinde devam eden çalışmalara ise vatandaşlardan tepkilerin gelmesi şaşkınlık

Çarşamba’nın en eski ve en fazla kullanılan Değirmenbaşı Caddesi üzerinde bulunan ve aynı zamanda TOKİ konutlarına bağlantı yolu denilebilecek yol üzerinde Belediye ekiplerince yol genişletme, asfaltlama çalışmalarının yanı sıra Belediye tarafından ihalesi yapılarak Hizmet Beton' a ihale edilen yaya kaldırımları çalışmalarına cadde üzerinde bulunan vatandaşlardan tepkiler gelmeye başladı. Yol asfaltlaması ve genişletme çalışmalarında sona gelinirken, yaya kaldırım çalışmalarında yapılan eksiklikler ve vatandaşların konutları ile arazilerine yapılan zarar nedeni ile çevre sakinlerinin tepkisine sebep oldu.

Gazetemizi arayarak adeta isyan eden ve olay yerine çağıran Kirazlıkçay Mahallesi Değirmenbaşı Caddesi sakinlerinden Cemal Sarıköse, Belediye ekiplerinin yaya kaldırımı yapılabilmesi için bizlerden arsalarımızdan istimlak yapmak istediklerini belirttiler. Bizler de müsaade ettik ve çalışmalar başladı. Ama yapılan çalışmalar yanlış yapılıyor bizlere zarar veriyor" dedi.

Sarıköse, “Kaldırım yapılmadan önce arsalarımızın bulunduğu alana istinat duvarının çekilmesi gerekir. Duvarın ardından hafriyat malzemesi dökülür. Daha sonra kaldırım taşı döşenir. Fakat belediye veya ihaleyi alan firma bu çalışmaları eksik yapıyorlar. Bu kaldırımlar için istinat duvarını yapmadan duvar çekilmeden kaldırım taşını döşüyorlar. Ayrıca arazime 2 metre içeriye girerek arsamı perişan ettiler. Bu döşenen taşlar ileriki günlerde yağacak en ufak bir yağmurun ardından dağılacak. Berbat bir hale gelecek. Yapılan kaldırımdan eser kalmayacak. Verilen paralara yazık. Ben bu yapılanlardan şikayetçiyim. Hukuki olarak ta hakkımı arayacağım" dedi.

Geçmiş yıllarda Değirmenbaşı caddesi olarak bulundukları caddenin cennet gibi olduğunu son olarak Eski Belediye Başkanı Nazif Kılıç tarafından kaldırım yapıldığını ama adam gibi istinat duvarı yapıldıktan sonra çalışmaların yapıldığını ve vatandaş olarak kendilerinin hiç sıkıntıya sokulmadıklarını dile getirerek şöyle devam etti. Sarı köse, "Belediye’ye istimlak ile yer verdik, verdiğimiz yerlere rağmen kendi arazisine belediye ekipleri veya firmanın kaldırım yaptığını ve bilinçsizce yaptıklarını görmek bizi de isyan ettiriyor".

Sarıköse, "Bu alanda ki hafriyatın kaldırılıp , istinat duvarının çekilip, yaya yolunun yapılması gerekiyor.  Herkes kendince belediyeye yardımcı oluyor. Ama belediye kaldırım yapıyorum diyor kaldırımın ortasında elektrik direkleri, telefon direkleri. Bu kaldırımı seçim için yapıyorlar. Yarın da gelip bunlar için yıkacak, kazacaklar. Biz toz içinde kalıyoruz. Elin adamları iş yaparken bir gram toz kaldırmıyor sürekli sulama yapıyor. Bizimkiler bizi toz içinde bırakıyor sonra da kanser oluyoruz. Oluruz tabi ki böyle çalışma nerede görülmüş. Bende yol yapıyorum eğer yol ve kaldırım yapmayı bilmiyorsalar gelsinler ben öğreteyim yaptığımız yolları kaldırımları göstereyim. Böyle eziyet olmaz" şeklinde tepkilerini sert dille ifade etti.

Sarıköse'nin konuşmaları esnasında adını açıklamayan bir başka bayan ise bir yıl önce kaldırım üzerinde ki tele dokunan bir çocuğun öldüğünü dile getirerek kaldırım üzerinde ki elektrik direkleri ve diğer direklerin kaldırılmadan kaldırım yapılmasının doğru olmadığına işaret ederek tepki gösterdi. Diğer yandan bir başka mahalle sakinlerinden İbrahim Beyazaslan ise belediyenin kimseye sormadan kaldırım yaptığını, evlerine girerken sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Beyazaslan, “Yapılan kaldırım çalışmalarında evlere girişler bulunmuyor. İnsanlar evlerine nasıl girip çıkacak, araçlarını sokup çıkartacaklar. Araçlarımızı uçuracak mıyız?. Bu nasıl bir mantık nasıl bir çalışmadır anlamadık. Ben yapılan tüm kaldırımları yıktıracağım ve evime girişi yaptıracağım. Yapmazlarsa davacı olacağım. Yapılan kaldırımlarda banketin yüksek olmasından dolayı arabamızla evimize giremiyoruz. Belediye’nin ev girişlerinde arabaların geçebilmesi için kaldırımları düzenleyerek yapması lazım” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kaldırım yapımında çalışan görevliler ise, Belediyenin yaptırdığı kaldırım ihalesini Hizmet beton firmasının aldığını ve mahallelilerin bu sıkıntı ve tepkilerini bildiklerini en kısa sürede bu sorunları çözeceklerini dile getirdi. Mahalle sakinleri ise kaldırımlarda istinat duvarı olmadan çalışmanın yapılmasının halkın cebinden fazla fazla para almak demek olduğunu iddia ederek bu paralar nasıl olsa bizden çıkıyor. Neden çalışma başlarken bunlar düşünülerek planlı ve proje ile çalışılmıyor. Bunlar nasıl hizmet yapıyor. Bu mantıkla mı seçim de gelip oy isteyecekler. Seçim için kimse gelmesin yapılanları görüyoruz" diyerek tepkilerini sürdürdüler.

img_6947-copy.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber