İZNE GELEN ASKERİ ÖLDÜREN GENCİN YARGILANMASINA BAŞLANDI

İZNE GELEN ASKERİ ÖLDÜREN GENCİN YARGILANMASINA BAŞLANDI
Askerden Kurban Bayramı iznine gelen genci tabancayla kafasından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan gencin yargılanmasına başlandı.

Olay, İlkadım ilçesinin Hastane Mahallesi'nde 23 Ekim 2012 akşamı meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, askerden Kurban Bayramı izni için memleketi Samsun'a gelen Ali Gebesoy (20), sokakta karşılaştığı aynı mahallede oturan Nursel A. (27) tarafından tabancayla kafasından vurulması sonucu hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra tutuklanan Nursel A.'nın Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Olay akşamı alkollü olduğunu belirten Nursel A., "Alışveriş yaptım. Elimde poşetler vardı. Eve gidiyordum. Köşe başında oturanlara selam verdim. Askerden izne gelen Ali, 'Abi nasılsın?' dedi. Eliyle bana doğru dokundu. Bu sırada belimde silahı fark etti. Ben de silahı çıkardım. Bakmak istedi. O an elimdeki tabanca ateş aldı. Silah patlayınca Ali yere düştü. Başını tuttum ve ‘ambulans çağırın’ diye bağırdım. Şoka girdim. Ali ile aramızda saygı çerçevesinin dışında bir konuşma olmaz. Çok üzgünüm" dedi.
Ölen Ali Gebesoy'un babası Şeref Gebesoy ile annesi Şadiye Gebesoy, sanık Nursel A.'dan şikayetçi olduklarını belirterek, oğullarını kazayla değil kasıtlı vurduğunu ileri sürdüler. Samet Gebesoy ise, "Ben kardeşimin kazara vurulduğuna inanmıyorum. Olay sonrası etraftan öğrendiğim kadarıyla silahı kafasına doğrultarak kardeşimi öldürmüştür. Sanıktan şikayetçiyim" şeklinde konuştu.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş