İYİ PARTİLİ VEKİLLER, “DOĞANIN DENGESİ BOZULMUŞ”

İYİ PARTİLİ VEKİLLER, “DOĞANIN DENGESİ BOZULMUŞ”
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar beraberinde Genel Merkezden görevli iki Milletvekili ile Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Giresun gibi sel baskınları konusunda yerinde ziyaretler gerçekleştirerek sorun ve sıkıntıları dinledi.

Toplanacak bilgileri TBMM gündemine getireceği öğrenildi.

‘TERME- SALIPAZARI VE ÇARŞAMBA’ DA İNCELEME YAPTILAR’
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ile Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri, Çarşamba İyi Parti İlçe Başkanı Turhan Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri ile Giresun, Terme ilçelerinde ki sel su baskınları ve yaşanan afet bölgeleri ile maddi zararları yerinde görmek ve bilgi almak üzere son olarak Çarşamba İlçesine gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.

‘SANAYİ SİTESİ VE ÇİFTLİKTEKİ ÇİFTÇİLERİ ZİYARET ETTİLER’
Yaşar ve beraberinde ki heyet Çarşamba İlçesinde ilk olarak Çarşamba Küçük Sanayi Sitesine giderek incelemelerde bulunduktan sonra yol kenarında bulunan Organize Sanayi ve Şeker Fabrikası yolu güzergahında incelemelerde bulunduktan sonra sağanak yağış sonrası yaklaşık bir ton fındığını drenaj kanalının ıslahını yapmayan DSİ’nin hatasından kaynaklı suya kaptıran Kirazlıkçay Mahallesinde ki mağdur çiftçileri tarlalarında ziyaret ederek geçmiş olsun dedi.

‘İKTİDARIN ARTIK HİÇBİR BAHANESİ YOK, CEK-CAK DEĞİL ÇÖZÜM ŞART’
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar fındık bahçesinde ki bilgi alışverişi sonrasında drenaj kanalının hemen yanında durarak yatığı açıklamada, “Her yıl bu sorunlar gündeme geliyor bizim de görevimiz bu sorunları yapmayanları gündemde tutmak yapılması gerekenleri dile getirmektir. Burada ki işler acil yapılmalıdır. Yapılacak, cek- cuk, miş ler değil çözüm gerek. İktidarın hiçbir bahanesi yok. Sorunları çözecek her yetki ve gücü var yapamıyorsalar tek yapacakları iş bırakıp gidecekler” diyerek şöyle devam etti.

‘İYİ PARTİ KARADENİZ’ E ÜÇ MİLLETVEKİLİ GÖNDERDİ’
Mağdur çiftçinin yaşadıkları mağduriyete rağmen gelen giden olmadı ifadeleri üzerine Milletvekili Yaşar,” Biz çözüm noktasında elimizden gelen her yolu deneyeceğiz. Millet mührü bu işleri çözmesi için bunlara vermiş biz de sizler adına avukatlık yaparak destek vermektir. Bu konuda Genel Başkanımız Sayın Akşener ve Genel Merkezimiz üç milletvekilini buraya gönderdi. Bizlerde buralarda ki sorunları izleyip dinleyip mecliste gündeme getireceğiz” ifadelerini kulandı.

1-110.jpg

‘MİLLETİN DERTLERİ İLE DERTLENECEK SORUNLARINI ÇÖZECEK İRADE LAZIM’
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ a DSİ’7. Bölge Müdürlüğünün çalışmalarını yapması gerek. DSİ nin görevi buralarda drenaj kanalı yapacak, köprülerin hesabı kitabı yapılacak ve ona göre işlem yapılacak. Ama görüyoruz ki bunlar hesapsız kitapsız iş yapınca yapılan köprüler uygun olmadığı için sel suları ile gelen kütükler ve diğer malzemeler köprü altını kapatıyor ve bend oluşturarak sel ve su baskınlarına neden oluyor. Bu kadar pratik çözülecek çözümleri yapamamaları anlamsız. Burada asıl sorun şu. Milletin dertleri ile dertlenecek sorunlarını çözecek irade lazım. Her olay sonrasında mikrofonların önüne çıkıp devlet güçlüdür en kısa sürede yaralar sarılacak diyerek mikrofonların kameraların önüne geçmek değil. Çözüm üretmek halkın yanında olup sorunları çözmek gerekir. Bunu istiyoruz” dedi.


‘SÖYLEYE SÖYLEYE DİLİMİZDE TÜY BİTTİ BİZ DE TEŞEKKÜR EDERİZ’
Dün Dereli’ de çok kötü durum vardı. Yanlış yerleşim nedeni ile dere yatağına yapılmış binalar yerleşim yerleri ve dereler kendi yolunu bulup geçti. Orada da köprüler ve menfezlerin yanlışlığından kaynaklanıyor. Daha bir yıl önce yapılan menfez yıkılıyor kaç vatandaşımız canından oldu. Buradan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu konuda  diyorum ki biz söyleye söyleye dilimizde tüy bitti biz de teşekkür ederiz. Teşekkür etmekten biz acziyet duymayız şeklinde konuşan Yaşar, Salıpazarı barajı konusunda ihalesinin yapıldığını ancak ödenek sıkıntısı yaşanıyor bu sorunda halledilince bir an önce yapılıp bitirilerek bendtler, köprülerde yapılarak mağduriyetler çözülecektir. Bir taraftan da denizden içeriye doğru yapılması gerekenler vardır. Bunlarda inşallah kısa sürede çözülecektir. Halkımızın milletimizin başı sağ olsun geçmiş olsun diyorum” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

2-137.jpg

‘DERELİ’DE Kİ MANZARA ÇOK ÜZÜCÜ’
Milletvekili Bedri Yaşar’dan sonra kısa açıklama yapan Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ise, özellikle Dereli’ de Şehit olan Mehmetçiğimiz ile vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Dereli’ de ki tablo çok üzücü. Dereli’de ki manzara çok tehlikeliydi çok büyük zarar var ve acil afet bölgesi ilan edilmesi lazım. Bu konu ile bu gün İYİ Parti olarak kanun teklifimiz var. Bu noktadan sonra sabah Samsun’ a geldik” dedi.

‘GÖRÜLÜYOR Kİ KARADENİZ ‘DE DOĞANIN DENGESİ BOZULMUŞ.’
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Cinisli, "Çok sevdiğim ve kendimi rahat hissettiğim şehir Samsun ama gördük ki burada bir hesap hatası var. Bunun farkındaydık. Görülüyor ki burada da Karadeniz’ de de Doğanın dengesi bozulmuş. Bunların acil çözüme kavuşturulması gerekiyor. Burası adeta bir havuz yapılmış. Bunların düzeltilmesi, zarar tespitinin yapılması lazım. İnanıyorum ki kısa sürede düzeltilir. Tüm halkımıza bir kere daha geçmiş olsun diyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.  İYİ Partili üç Milletvekili ve heyet bir süre daha incelemelerde bulunduktan sonra incelemelerini tamamlayarak ilçeden ayrıldılar.

3-120.jpg

HABER – FOTO: Aybüke ŞEKER- Nurhan GÜZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber