İYİ PARTİ'Lİ SARIOĞLU'NDAN SERT EKONOMİ ELEŞTİRİSİ !

İYİ PARTİ'Lİ SARIOĞLU'NDAN SERT EKONOMİ ELEŞTİRİSİ !
İyi Parti Ekonomiden Sorumlu Çarşamba İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Sarıoğlu ekonominin gidişatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özellikle küçük ve orta ölçekli esnafların durumunun iyiye gitmediğine değinen Sarıoğlu: "Türkiye ekonomisi hızlı bir şekilde iyileşecek mi? Ben öyle düşünmüyorum. Türkiye ekonomisinin yapısal sorunları olduğunu düşünüyorum. Yüksek enflasyona, düşük yatırım oranlarına ve doların değer kazanmasına neden olan seçimle ilgili belirsizlik değildi. Yapısal sorunlar, son 10 yılda Türkiye’nin ekonomik büyümesinin krediler ve gayrimenkul sektörü tarafından körüklenmesi gerçeğiyle ilgili. Türkiye ekonomisinde, son 10 yılda, çok fazla verimlilik artışı olmadı. Teknolojik gelişme veya gayrimenkul sektörü dışında yatırım artışı yaşanmadı." Dedi.

Ekonomide herhangi bir stagflasyon riski var mı? şeklindeki sorumuzu cevaplayan Sarıoğlu:

"Bence ‘sert iniş’ riski var. Bu senaryo, gayrimenkul ve inşaat sektörleri üzerinden, tüketimle körüklenen ve dış ticarete konu olmayan büyümenin yaşandığı gelişen ekonomileri gözlemleyenlerin çok aşina olduğu bir senaryodur. Bu şekilde bir büyümeyi daha sonra ani duruşlar izler. Bazen negatif büyüme ve bazen enflasyon, bazen bankacılık sektöründeki problemleri beraberinde getirir. Türkiye, ümit ediyorum ki, negatif büyümeyi, özellikle inşaat sektöründe birçok şirketin iflasını ve daha sonra bankacılık sektörüne ve ekonominin geri kalanına yayılan riskleri içeren sert inişten kaçınır. Ancak ‘sert inişi’ önlemek için gerekli olanı yaptığımızı düşünmüyorum." dedi.

Sözlerine devam eden Sarıoğlu: "2018'de büyüme 3.8, 2019'da 2.3, 2020'da 3.5 olacakmış. Enflasyon hedefi 2018 için yüzde 20,8, 2019 için yüzde 15,9, Bütçe açığı da sırasıyla 1, 8, 1, 9, 1, 7 olarak gerçekleşecek. Gerçekçi hedefler değil. Bir tek yadsıyamadıkları; 2018 enflasyonunun yüzde 20'nin üstüne çıkacağı. Yeni bir program dediler ama görünün o ki açıklananlar bir temmeniler manzumesi şeklindedir.Yeni Program'ın yumuşak karnı kur. Sanki döviz krizi yokmuş gibi hareket etmek, diğer tüm verilere de gölge düşürüyor. Gerçekçi olmaktan uzak bir yaklaşım halen ekonomi yönetimine hakim." Sözleriyle eleştiride bulundu.

HABER: Nuri ŞEKER – Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset