İstihdama Bir Adım Daha Projesi

İstihdama Bir Adım Daha Projesi
Samsun Valiliği tarafından yürütülen ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün ortağı olduğu ‘İstihdama Bir Adım Daha Projesi’ kapsamında, 18-25 yaş arası gençlere işe girişlerini motive etmeye yönelik eğitimler verilecek.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından açılan Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı kapsamında, Samsun Valiliği tarafından sunulan ve Samsun Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nün de ortağı olduğu İstihdama Bir Adım Daha Projesi eğitimleri, 4 grup halinde verilmeye başlanacak. OKA tarafından finanse edilmeye hak kazanan, 23 Mayıs 2013 tarihinde sözleşmesi imzalanan proje 12 ay devam edecek.

Projenin amaçları hakkında bilgi veren Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı ve Proje Yürütücüsü Hicran Karadoğan Kınık, iş bulma teknikleri ve yöntemleri konusunda Samsun’da yaşayan gençler için yol gösterici bir proje hayata geçirdiklerini söyledi.

Samsun’da yaşayan 18 -25 yaş arası İŞKUR’a kayıtlı ve iş arayan gençlerin eğitimden yararlanmak için valiliğe başvurabileceğini belirten Hicran Karadoğan Kınık, “Proje, Samsun’da göç, kente adaptasyon, yoksulluk gibi çeşitli nedenlerle dezavantajlı konumda bulunan ve işgücü piyasasına ulaşmada problem yaşayan başta kadınlar olmak üzere genç işsizler üzerinde odaklanmıştır. Bu grupların istihdama girişlerini destekleyici nitelikteki ‘Temel Yaşam Becerileri Eğitimi’ ile istihdam oranlarının artırılmasına katkı vermeyi hedeflemektedir. İyi, örnek bir uygulama ile bölgede dezavantajlı gençlerin kadınların istihdamına yönelik yürütülen politika ve hizmetlere yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü’nde görev alan 10 iş ve meslek danışmanına ‘Temel Yaşam Becerileri’ eğitici eğitimi verilmiştir. Projenin tanıtım çalışmalarının ve eğitimden yararlanacak gençlerin saha çalışmasının devam ettiği bu günlerde bu eğitimden yararlanacak” dedi.
Osman YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel