İŞİTME ENGELLİLER FİNAL MAÇINDA SKANDAL İDDİASI

İŞİTME ENGELLİLER FİNAL MAÇINDA SKANDAL İDDİASI
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Samsun'da düzenlenen 1. Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı’nın Hırvatistan’ın 6 oyuncusunun cep telefonlarıyla konuştuklarını fark ederek itirazda bulunması ü

Samsun’da 9-14 Haziran tarihlerinde yapılan İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası finalinde Türk Milli Takımı, Hırvatistan’a 34-18 yenilerek şampiyonada ikinci oldu. 
Şampiyonada Hırvat oyuncuların ‘normal insanlar gibi hem karşılıklı hem de cep telefonlarıyla konuştukları’ iddialarıyla ilgili çıkan haberler üzerine açıklama yapan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, “Aynı otelde kalıyor bu insanlar. Aynı otelde bunların konuşabildikleri düşüncesi içerisinde oluyorlar. Bununla ilgili itirazları oluyor. Biz de bunları dikkate alarak itiraz edilen sporcuları aldık ve odyolojik raporlarını çıkarttık. Yani Samsun’da kendi hastanemizde bunların odyolojik testleri yapıldı ve bunlar işitme engelli çıktılar. Yani o haber doğru değil” dedi.

"DEDİKODU HABER YAPILMIŞ"
İddialarla ilgili hem bakanlığa ve ajanslara bilgi notu hazırlattığını belirten Arslan, “Gazetenin manşete kadar çıkartacak önem verdiği bir haberi, haberin kaynağı olan bizlere sormadan, fikrimizi almadan yayın yapması çok garip geldi bana. Teknik heyetimizi arıyorum, teknik heyetimiz 'Başkanım biz bir demeç vermedik' diyor. Zaten bu tespit edilirse takım diskalifiye olur. Biz tespitimizi önce yaptırdık, bir problem yoktu. Teknik heyetimiz eğer ‘bir takım sporcularına itiraz edilecek’ dediyse bunun itiraz anı teknik toplantı anıdır. Bütün müsabakalar başlamadan önce teknik toplantı yapılır. Oradaki takımların teknik heyetine ve sporcularına kurallara aykırılık görülüp itiraz varsa o zaman yapılır. O zaman itiraz etmedikten sonra itiraz hakkınız kalmıyor. Bizim teknik heyetimiz resmi bir rapor düzenleyip resmi bir itiraz vermedi ki. Dolayısıyla şu anda bir çeşit dedikodu haber yapılmış durumda" diye konuştu.
Sporcuların normal liglerde oynamasının olağan olduğunu savunan Arslan, “İşitme engelli olması normal liglerde oynamasına engel değil ki. Şu anda futbolda ve basketbolda işitme engelli sporcu var. Türk Telekom’un as oyuncularından birisi işitme engelli. Dolayısıyla bu doğal durumdur. Doğrudur, 6 oyuncu Avrupa’daki çeşitli profesyonel takımlarda oynuyor. Zaten onun için bu kadar başarılar" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel