Atatürk’ün makam araçları yenilenecek

Atatürk’ün makam araçları yenilenecek
Genelkurmay Başkanlığı, Atatürk’ün Anıtkabir’de sergilenen Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı makam araçlarını restore ettirecek.

Atatürk’ün Anıtkabir’de sergilenen makam araçlarından 1934 model üstü açık Lincoln, 1936 model zırhlı Cadilac ve 1934 model zırhlı Lincoln marka otomobillerin restorasyonu, Antika Otomobil Federasyonu Yetkilileri ile iş birliği halinde İstanbul İkitelli’deki tesislerde yapılacak ve restorasyon işleminin finansmanı Anıtkabir Derneği’nce karşılanacak. Araçların nakil sigortalama işleri bedelsiz olarak Anadolu Sigorta tarafından üstlenildi.

Anıtkabir’de düzenlenen törende konuşan Anıtkabir Komutanı Piyade Albay Muzaffer Taytak, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyet’e ve temsil ettiği manevi değerlere sahip çıkmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ve bıraktığı diğer eserleri onun ilkeleri doğrultusunda yaşatmak, Türk halkının temel görevidir. Anıtkabir Komutanlığı’nın ise Yüce Önder’in manevi mirasının yanı sıra maddi mirasını da sonsuza dek koruma görevi vardır ”dedi.

Yapılan tören, restorasyona gönderilecek ilk araç olan üstü açık Lincoln marka otomobilin teslim protokolünün imzalanmasıyla sona erdi. Araçta dikkat çeken noktalar ise, kadrajının 180 km’ye kadar çıkabiliyor ve 3879 km yol yapmış olması.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel