İnternet, çocukları depresyona sokuyor

İnternet, çocukları depresyona sokuyor
Hayatımıza 1999‘da giren ve toplumu çığ gibi sarsan internetin, bilgisayar ya da akıllı telefonlarla saatler geçiren çocuklarda, depresyondan duruş bozukluklarına kadar birçok olumsuzlara yol açtığı belirtildi.

"ÇOCUK UMUTSUZ HİSSEDEBİLİR"

İnternetin aşırı kullanımı yüzünden kişilerarası ilişkiler, çocukların okul ile ilgili sorunlar yaşadığını belirtilirken,” İnternete bağlı kaldığı sürede duygulanımda değişiklikler görülebilir. Örneğin internet bağımlısı bir çocuk zaman zaman umutsuzluk içinde olabilir, suçluluk hissedebilir. İnterneti az kullandığı anlarda yoksunluk belirtileri göstererek depresyona girme durumu olabilir” şeklinde konuştu.

“Çocuklar gerçek hayatta olmadıkları kişiliklere sanal dünyada internet ve bilgisayar aracılığı ile bürünüyor, Örneğin; çocuk hayat içerisinde çok pasiftir ama oynadığı internet oyunlarında başarılırdır ve onu herkes tanır. Ama oyundaki nick’i ile tanır, gerçek hayattaki kişiliği ile tanımaz. Bu da çocukların internet ve bilgisayar oyunlarına karşı olan ilgisini ve bağımlılığını arttırmaktadır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık