İLKADIM’DA BÜYÜK PLANLAMA

İLKADIM’DA BÜYÜK PLANLAMA
BAŞKAN DEMİRTAŞ; “ŞEHİR GÜNEY’E DOĞRU GELİŞECEK”

İlkadım İlçesi’nin güneyinde yeni bir şehrin temellerini atacaklarını söyleyen Başkan Demirtaş, yapılacak olan imar çalışmalarıyla ‘Huzurlu Şehirler, Huzurlu Mahalleler’, sloganıyla İlkadım İlçesi’nin güneyinde müstakil evlerden oluşacak olan yeni bir şehir inşa edeceklerini kaydetti. 
İlkadım Belediyesi tarafından her akşam farklı iki mahallede kurulan gezici iftar çadırlarının son durağı Kavacık ve Uzgur mahalleleriydi.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eşi Lüffiye Demirtaş ile birlikte mahallelerde kurulan iftar çadırlarını ziyaret ederek vatandaşlarla kucaklaştı. İftar masalarını gezerek mahalle sakinleriyle tokalaşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İftar sonrası, Uzgur mahallesi sakinleriyle sohbet eden Başkan Necattin Demirtaş, vatandaşların mahallerinde yapılan jeolojik zemin etüd ve imar çalışmaları hakkında kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.
Demirtaş, Uzgur mahallesi’nde yaptığı konuşmada, 3 yıldır büyük uğraş verdikleri jeolojik zemin etüd çalışmaları sonrasında yapılacak olan planlamalarla İlkadım ilçesi’nin güneyinde yeni bir şehrin temellerini atacaklarını söyledi.

JEOLOJİK ZEMİN ETÜD ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA
İlkadım ilçesindeki kentleşmenin güney paralelinde gelişmesinin adımlarını attıklarını ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, “ Üç yılı aşkın bir süredir Uzgur, Kuşculu, Ahullu, Toybelen, Kapaklı, Çivril, Kıran ve Çatalarmut mahallerinde jeolojik zemin etüd çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü nezdinde yürütülen çalışmalarımızın son kontrolü ve incelemeleri yapılmaktadır. Biz, çalışmalarımızda sona geldik. Sonuçları bekliyoruz.” dedi.

YENİ KENT PLANLAMASI
Samsun'un en eski yerleşim merkezi olan İlkadım İlçesi’nin güneye doğru gelişmesinin önünü açacak çalışmaya imza attıklarını kaydeden Başkan Demirtaş,“İlkadım İlçesi’nin geleceğini kurtaracak çalışmalar yaparak yeni bir kentleşme ve konut alanı oluşturuyoruz. Jeolojik zemin etüd çalışmalarımızın sonunda yapacağımız imar çalışmalarımızla yeni bir kent kuracağız. 1/ 1000 ve 1/5000'lik imar planlarıyla yapılacak çalışmalarla İlkadım İlçemizde yeni kentleşme alanları oluşturacağız.” diye konuştu.

HUZURLU ŞEHİRLER, HUZURLU MAHALLELER
Yapılacak planlamalarla İlkadım İlçesi’nin güney koridorundaki mahallelerde müstakil evler kuracaklarını belirten Demirtaş," Bu bölgede yüksek katlı apartman ve sitelerin kurulmasına fırsat vermemeyi düşünüyoruz. İki katlı müstakil evlerin kurulmasıyla oluşacak mahallerde site ve apartman dairelerinde kaybolan komşuluk ilişkilerini bu sayede güçlendireceğiz. ‘Huzurlu Şehirler, Huzurlu Mahalleler’, sloganıyla İlkadım İlçesi’nin güneyinde müstakil evlerden oluşacak olan yeni kentleşme alanıyla şehir nefes alacak. Müstakil evlerde vatandaşlar kendi evinin önündeki bahçeyle uğraşarak doğayla meşgul olacak. Vatandaş, huzur bulacak. Modern mimari ile Selçuklu mimarisinin harmanlanarak inşa edileceği evlerde komşuluk ilişkileri güçlenecek.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel