İhsanoğlu: ‘AK Partili kardeşlerimizin desteğine sahibim’

İhsanoğlu: ‘AK Partili kardeşlerimizin desteğine sahibim’
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Ben şimdi resmen 6 partinin desteklediği adayım. Ayrıca AK Partili kardeşlerimizin de desteğine de sahibim” dedi.

CHP ve MHP'nin çatı aday olarak belirlediği Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul'daki programı kapsamında Sarıyer Belediyesi'nin Sarıyer Tersane Alanı’nda düzenlediği iftar programına katıldı. İhsanoğlu’nu kapıda karşılayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kendilerini desteklediklerine dair, zeytin dalından oluşan buket takdim etti. Halkı selamladıktan sonra çocukları kucağına alarak bir süre seven İhsanoğlu’nu en küçük oğlu Orhan İhsanoğlu’da yalnız bırakmadı. Halkla aynı masaya oturan İhsanoğlu, okunan ezanlarla birlikte dualar eşliğinde orucunu açtı.

Kendisi için hazırlanan sinevizyon gösterisini izledikten sonra kürsüdeki konuşmasını gerçekleştirdiği sırada ‘Türkiye Seninle Özgürleşecek” şeklinde sloganlarla karşılaşan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, vatandaşların ilgisine karşılık Sarıyer’de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

2 haftadır Türkiye’nin farklı şehirlerini dolaştığını hatırlatan İhsanoğlu, "Gittiğim yerlerde şunu görüyorum; Halk yeni bir ses, nefes, düşünce, ilgi istiyor. Halk sevgi, saygı, birlik ve beraberlik, dirlik istiyor. Halk kavga, zıtlaşma cepheleştirme istemiyor. Bu topraklarda bin seneden beri beraber yaşıyor ve ilelebet hep beraber yaşayacağız. Hangi mezhepten, inançtan olursak olalım hepimiz bu memleketin evladı, vatandaşıyız. Bu tarihi beraber yaptık” dedi.

İhsanoğlu, bu coğrafyayı şehitlerimizin kanını akıtarak vatan yaptıklarını kaydederek, ecdadın bu topraklar için çarpıştığını ve yan yana canlarını verdiğini, bu toprakların bu sayede vatan olarak kaldığını söyledi.

Vatan birlik ve beraberliği için yeniden demokrasi mücadelesi vermeleri gerektiğini söyleyen İhsanoğlu, demokrasilerde bir tek çözüm yolu olmadığını, tek bir kişinin ismi üzerinden seçim yapılamayacağını ifade etti.

İhsanoğlu, Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanı seçilmeyeceğini ancak ilk defa halkın doğrudan oylarıyla cumhurbaşkanı seçileceğini dile getirerek şöyle konuştu:

“Önünüzde 3 tane isim var. Bu 3 tane isimden birisini seçeceksiniz. Neye göre seçeceksiniz? Şu kriterlere göre seçeceksiniz; Seçtiğiniz insan o makama yükseldiğinde onun hakkını ifa edecek mi? Herkesin temsilcisi olacak mı? Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin temsilcisi mi olacak yoksa kendi siyasi görüşünü, mensup olduğu fikriyatı oraya taşıyıp onu başkalarına forse mi edecek? Cumhurbaşkanı seçilen kişi Türkiye'nin 76 milyonun tamamını kucaklamalı. Siyasi tercihlerini kendisine saklamalı, siyasi tercihlere eşit mesafede olmalı, parlamento, yargı, basın, sosyal kesim, sivil kuruluşlar ve toplumun bütün dinamik güçleriyle beraber yakın ilişki kurmalı, sosyal adaleti sağlamalı ve her şeyden önce adaletin yeniden tesis edilmesini sağlaması gerekiyor.”

"YURTTA SULH CİHANDA SULH İSTİYORUZ"

İhsanoğlu, Türkiye'nin etrafını ateş çemberi sararken, etrafında alevler yükselirken benzin değil su serpecek birisine ihtiyacın olup olunmadığının sorulması gerektiğini kaydederek, “Türkiye'nin sınırdaş olduğu ülkelerle ticareti durdu. Diplomatlar, pilotlar rehin tutuldu. Ülkede huzur olmasını istiyoruz. Biz Atatürk'ün söylediği gibi istiyoruz ki; Yurtta sulh, cihanda sulh olsun. Siz yurdun içinde bazı insanları, size oy vermeyenleri ötekileştirirseniz, karşınızda olanları vatan haini ilan ederseniz, mahkeme reislerini azarlarsanız, merkez bankasını azarlarsanız bu nasıl bir idare olur? Bunu yapacak bir cumhurbaşkanı herhalde bu milleti daha büyük sıkıntılara sokacaktır" dedi.

İhsanoğlu, Çankaya'nın devletin sigortası olduğunu ve bu sigortanın hiçbir zaman atmaması gerektiğini belirterek, orada oturan kişinin herkesi kucaklaması gerektiğini, devletin reisi, milletin babası olması lazım geldiğini söyledi.

“Eğer biz, bu seçimlerde gerekli olan şeyleri yapmazsak biz demokrasinin büyük darbe alacağına inanıyoruz” diyen İhsanoğlu, sözlerini yenileyerek “Ben burada bir tek partinin adayı değilim. İlk günlerde söylendiği gibi iki partinin çatı adayı değilim. Ben şimdi resmen 6 partinin desteklediği adayım. Sağdan, ortadan ve soldan. Milliyetçisinden sosyal demokratına, muhafazakarına kadar uzanan uzun bir yelpazenin ortak adayıyım. 6 partinin dışında da birçok partinin de desteğine sahibiz. Bunu biliyoruz. Ayrıca AK Partili kardeşlerimizin de desteğine sahibiz. Onların desteklerine ihtiyacımız var. Çünkü onlarda Türkiye’de istikrarının tesis edilmesi, huzurun kazanılması, insanların güven içinde yaşamasını istiyorlar. Türkiye’nin bir badireye girmesini istiyorlar. Bu yüzden biz herkesin oyuna talibiz. Biz bütün milletin adayıyız. Biz, bir tek partinin değiliz. Biz bütün fikirlere açığız, biz Türkiye’nin bütün ihtiyaçlarını biliyoruz. Birinci mertebede adaletin yeniden tesis edilmesi , insan hak ve hürriyetlerinin kamil bir şekilde, Türkiye’nin Avrupa’ya başlattığı uzun seferi daha kısa yapmak, Avrupa birliğine üye olmak ve komşularımızla daha iyi münasebet yapmak istiyoruz” dedi.

Partiler arasında bir sıkıntı olması halinde Çankaya'da oturacak kişinin partileri buraya davet edip bir masa etrafında onları oturtup onlarla çözüm arayışına gitmesi gerektiğini dile getiren İhsanoğlu, o partilerle kavgalı birisinin bunu yapamayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset