HAYAT KURTARMAK İÇİN TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

HAYAT KURTARMAK İÇİN TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ
Ordu’da 46 yaşındaki bir vatandaşın beyin ölümünün gerçekleşmesiyle organları alınacağı kararı neticesinde Samsun Bölge Organ ve Doku Samsun Bölge Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi hayat kurtarmak için tüm imkanları seferber etti.

 Ordu’da 46 yaşındaki bir vatandaşın beyin ölümünün gerçekleşmesiyle organları alınacağı kararı neticesinde Samsun Bölge Organ ve Doku Samsun Bölge Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi hayat kurtarmak için tüm imkanları seferber etti.

Ordu'nun Gürgentepe ilçesi Işıktepe beldesi Çatalağaç Mahallesi’nde yaşayan 46 yaşındaki Erol Ölmez’in beyin ölümünün gerçekleşmesiyle ailesi organları bağışlama kararı aldı. Bu karar neticesinde Samsun Bölge Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi zamanla yarıştı. Ankara’dan 3 kişilik kalp ekibi, Sağlık Bakanlığı’na ait özel uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı’na iniş yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı helikopter ile Çarşamba Havalimanı’ndan havalanarak Ordu’ya hareket eden 3 kişilik kalp ekibi, kısa zamanda Ordu’ya ulaşarak organları başarı bir şekildi aldı. Organlar uçakla, nakil yapılacak illere gönderildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Bölge Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Abdullah Kula, “Bölge Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezimizin faaliyetlerinden bir tanesi daha gerçekleşiyor. Ordu’da 43 yaşında bir kardeşimizin beyin ölümü gerçekleşti ve ailesi çok büyük bir erdemle organlarını bağışladı. Ankara’dan bir ekibimiz bakanlık uçağıyla gelerek kalbini Ankara’da bir hastamıza nakletmek üzere Ordu’ya gönderdik. Ankara’da bir hastamızı bir kalp nakledilecek ve tekrar hayata tutunacak. Muhtemelen dünyanın en sevinçli insanı o olacak. Dakikalar ve saniyeler ile yarıştığımız şu durumda ambulans uçağımız, Sahil Güvenlik helikopterimiz, UMKE aracımız hepsi buna seferber olmuş durumda” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel