GÜRAL PORSELEN, MAHKEME SONUCUNU BEKLİYOR

GÜRAL PORSELEN, MAHKEME SONUCUNU BEKLİYOR
Kütahyalı iş adamı Erkan Güral, Atakum ilçesindeki Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazisi üzerine yapılması planlanan fakat mahkemelik olan otel yatırımı için mahkemeden çıkacak sonucu bekleyip, ona göre hareket edeceklerini söyledi

Samsun’un Atakum ilçesinde yer alan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazi üzerine, kuruma yeni bir bina inşa etme şartı karşılığında otel yatırımı yapacak olan Kütahyalı firma, arazi ile ilgili geçmişe dayanan ve yeni açılan 3 ayrı kamulaştırma davası nedeniyle otel projesini askıya almıştı.

Konuyla ilgili bilgi veren NG Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “2011 senesinde temeli atılan bir proje var. 87 milyon TL yatırım ile turizm teşvik mevzuatı çerçevesinde bir turizm merkezi yapılması konusuydu. Bu çerçevede bir projeye başladık. İnşaatın belli bir bölümüne geldik. Fakat buna paralel bir zamanda şahsımız ve şirketimizin dışında gelişen bir soruşturma kapsamında bir süreç başladı. Bu süreçten dolayı başlayan proje maalesef durdu. Şu anda bu süreç devam ediyor. Bu sürecin neticesinde çıkacak karara göre bu başlamış olduğumuz projenin akıbeti de şekillenmiş olacak. Meteoroloji’deki yerin Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ait olan devri ile ilgili çıkan haberler de asılsızdır” dedi.
Mahkemeden çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini ifade eden Güral, “Sadece otel değil, otelin dışında bizim bölgede aktif olarak devam eden yatırımlarımız var. Bir tanesini yeni tamamladık. 5 milyon TL yatırım ile tamamlanmış olan Kütahya Seramik Porselen turizmin bölgedeki showroomlardan bir tanesini açtık. Ciddi bir de ekonomik hareketlilik oluşturdu. Ekonomik hareketlilik için illa otel değil, otel dışında da yapılabilecek işlerde var. Samsun’daki otel projemiz şuan itibariyle durmuş olmakla birlikte Güral ailesi olarak buradaki diğer çalışma ve yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Bu sürecin neticesinin ne olacağını bilmediğim için fazla da bir şey söylemek istemiyorum. Nasiptir, sonuçlanır. O günün şartları neyi gerektiriyorsa oturur değerlendirip projenin nereye gittiğini görürüz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Ekonomi