Güler'in 2. hayatı şaşırttı!

Güler'in 2. hayatı şaşırttı!
Sivil Savunma Seferberlik Şubesi emekli eski İstanbul Beşiktaş İl Müdürü ve Gazetemiz Köşe Yazarı İbrahim Güler, evin de geçirdiği kalb krizi sonrasında OMÜ’ de duran kalbi çalıştırmak için Doktorlar 11 defa şok uyguladıktan sonra hayata döndürdüler

Güler’in uzun süre yoğun bakımda kalmasını beklerken, kendine gelerek taburcu olması tıp camiasını şaşkınlık yarattı.

'Bahçede kalp krizi geçirdi kalbi durdu'

Salıpazarı İlçesi Kocalar Mahallesi Hacı Osman mevkii de ikamet eden Seferberlik emekli İstanbul İl Müdürü ve Gazetemiz Köşe Yazarı İbrahim Güler, bahçe de çalıştığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu  önce Salıpazarı İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlk müdahale sonrasında acil helikopter ambulansla sevk edildiği (OMÜ) Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi Kardiyoloji servisinde acil müdahale yapıldı. Hastane Kardiyoloji servisi Doktorlarınca kalbi duran Güler’ e ısrarla 11 defa uygulanan şok’la hayata geri döndürüldükten sonra yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda haftalarca kalması beklenen Güler kısa sürede kendini toparlayarak taburcu olması tıp camiasını şaşkına çevirdi.

'Kalp krizi olduğunu anlayınca...'

Tıp camiasını şaşkınlığa uğratan İbrahim Güler’i Salıpazarı İlçesi Kocalar Mahallesi Hacı Osman mevkiinde ki evinde ziyaret ederek geçirdiği kalp krizi öncesi, kriz anı ve tedavi sonrasında yaşadıklarını sorduğumuzda yaptığı açıklamada, “O gün Çarşamba’ya giderek özel işlerimi yaptım ve eve gelerek fındık tarlasında çalışmaya başladım. Yorulduğumuz için eve geldik. Eşim eve geçti ben motorun arızası vardı onu tamir için çalıştırdım tamire başladığımda göğsüme iğne batar gibi bir acı ile sancı gelince kendimi eve zor attım.” diyerek şöyle devam etti.

'O an ayçiçeği gördüm ve "nefes al" sözleri ile'

Eve girdikten sonra kendimden geçmişim ve gözümü bir ara Salıpazarı devlet hastanesi acilinde açtım ve helikoptere bindirildiğimi hatırlıyorum en son yoğun bakım odasında gözümü açtım ifadelerini kullanan Güler, “Ama hatırladıklarım arasında bir de yapılan şok anından bazı anları hatırlıyorum. Bana şok uygulamışlar ve ben bir ara göğsüm de bomba patlama sesi gibi ses duydum. Gözümün önün de sanki ayçiçeği gördüm.  Ayçiçeğinin için de yüzler, falan gördüğüm anda birileri bana ‘nefes al, nefes al’ diye bağırdı. O anda her yer karardı ve gözlerimi açtım yeniden hayata döndüm.” dedi

20170512_172956.jpg

'Yoğun bakımda kalması gerekirken taburcu oldu'

Yoğun bakım da 4 gün kollarım ve bacaklarım kendime zarar vermeyim diyerek bağlanmış. 4 gün de normal şekilde yattım. Sonra normal odaya geçtikten kısa süre sonra taburcu oldum ve eve geldim sözleri ile devam eden Güler, “Şu an çok şükür iyiyim. Ama bu hayatı yeniden bana bağışlayan başta OMÜ Kardiyoloji servisi Doktoru Ömer Gedik’e ve elbette ki ekibi ile birlikte tüm hastane personeline en tepeden en altta ki hizmetlisine kadar binlerce defa teşekkür ediyorum. Onlar olmasa idi ben çoktan yaşamımı yitirmiştim. Onlar benim için çok mücadele verdiler hepsinden Allah razı olsun.” diye konuştu.

 

'Bana ikinci hayatı veren doktora teşekkürler'

Şu anda kriz nedeni ile vücudunda bazı yaraların olduğu ve içerde ki hasarlar nedeni ile akciğere kan pıhtısı oluştuğunu onları atmaya ve daha çok rahatlamaya çalıştığını ifade eden Güler, “Önümüzde ki hafta yeniden gidip tedavime daha iyi olmak için devam edeceğim. İnşallah bunları da atlatırız” dedi.

'Evde kalp masajı yaptım ambulans çağırdım'

Kalp krizini atlatarak evine gelen İbrahim Güler’in eşi Emine Güler ise eşinin kalp krizi anını anlatırken yanlarında kimleri olmadığı için çok korktuğunu, eşine evde kendince kalp masajı yaptığını ve ambulansı çağırarak İlçe devlet hastanesine gönderdiğini anlatarak, “O anda panikledim. Ama kalp masajı sonrası komşulara haber verdim. Oğlumu aradım ve ambulansla alıp götürdüler. Hastanede ümitsiz, kurtulması çok zor dediklerin de hayatım karardı. 54 yıllık birlikte yaşadığım eşimi kaybetmenin üzüntüsü ve korkusu vardı. Ama çok şükür doktoru çok iyiymiş ki kurtardılar ve Allah’In da izni ile geri bize döndürdüler. Başka biri aynı kalp krizini geçirmiş olsaydı geri dönmesi imkansızdı. Demek ki sevineceğimiz daha çok günümüz varmış. O benim hayat, yol arkadaşım, o olmasa ben ne yaparım” dedi.

'Hasta geldiğinde Kalp durmuş, yarı ölü idi'

(OMÜ) Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi Kardiyoloji servisi doktorlarını hayrete düşüren olay nedeni ile Doktor Ömer Gedik gazetemize yaptığı açıklamasında, “Çok zor bir durumdu. Hastaneye geldiğin de beyin fonksiyonları sağlam ancak kalp durmuştu. Yani yarı ölüm halindeydi. Kalp masajına cevap vermeyince son ihtimal olarak elektro şok kullandık. 11 defa şok uyguladık ve kalbi çalıştırdık. Daha sonra hastayı yoğun bakıma aldık” diyerek şöyle devam etti.

'Tıp camiasın da böyle vakalar enderdir'

Bu tip kalp krizi ile gelen hastalar yeniden hayata döndükten sonra yoğun bakım da en az 2-3 ay yaşam mücadelesi verirler. Bu tip krizlerden sonra hastanın normal hayata dönmesi çok zor ve aynı şekilde de uzun tedavi gerektirir. Çünkü iç tahribat ve olası yeni kriz tehlikesi mevcuttur ifadelerini kullanan Gedik, “Ancak İbrahim Güler tıp camiasında ender görülen şekilde çok kısa sürede eski sağlığına döndü ve taburcu edildi. Bu normal bir olay değil” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber