“Gram altın tercih ediliyor”

“Gram altın tercih ediliyor”
Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman artık vatandaş çeyrek altından çok gram altını tercih ettiğini söyledi.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman eskiden vatandaş ceyrek altını tercih ederdi ama artık ekonomik krizden veya altın fiyatlarının bu kadar yüksek olmasından dolayı gram altını tercih edildiğini söyledi

“Altın uzun vadeli bir yatırım aracı”

Altının devamlı yükselişte olduğunu ayı zamanda altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunun altını çizen Başkan Salih Özman “Yaz sezonun başlaması ile birlikte altında da hareketlilik başladı. bizde ki iş hareketliliğin yanında fiyatlarda da hareketlilik söz konusu. O da neden avrupa birliği merkez bankası hem de FED’in faizler ile ilgili açıklamaları altın fiyatlarını ister istemez etkilemiştir ayrıca tabi ki Türkiye bundan daha fazla etkilenmektedir. Çünkü ekonomik kriz var zaten yerli paramız her geçen gün dolar karşısında eriyor bu da tabiki dolar arttıkça altında artma eğiliminde olacaktır bu nedenle altın devamlı yükselişte dir diyebilirim. Şunu da söylemek isterim altın uzun vadeli bir yatırım aracı uzun vadede muhakkak kazandırıyor. Şu Anda baktığımız zaman altının ONS uluslararası piyasada bin 950 dolar civarında gidiyor. Zaman zaman FED’in açıklamaları ile geri çekilmeler yaşanabilir bin 920 lere kadar düşebiliyor ama bu düşüş kalıcı bir düşüş olmuyor bu düşüş sayesinde yatırımcılar altına daha fazla yatırım yapmış oluyor ve daha fazla kar etmiş oluyor.” şeklinde konuştu.

“Şimşek güven ortamı oluşturdu”

Mehmet Şimşek'in ve merkez bankası başkanının güven ortamı oluşturduğunu vurgulayan Salih Özman “Biliyorsunuz seçimlerden sonra yeni ekonomik modele geçildi hem maliye bakanı Mehmet Şimşek hem merkez bankası başkanımız ile piyasa güven ortamı oluşturuldu ama güven ortamının oluşmasına rağmen döviz fiyatlarında yükselme var gördüğünüz gibi artık yeni ekonomi modelimiz bu anladığımız kadarı ile yani Merkez bankası enflasyon ile mücadele ediyor doviz tarafına fazla karışmak veya baskılamak istemiyor yani rasyonel ekonomi politikası demişti Mehmet Şimşek bu sebeple de Türkiye’de dolar kuru seçimden sonra 20TL’den 26,5 TL’ye kadar dolar kuru geldi. Bu kura bakıldığı zamanda altın zaten uluslararası piyasa da bin 920 TL’ye çekildiği zaman dahil Türkiye'de altın fiyatları döviz yükselişinden dolayı aşağı inmedi altının biz hiç düştüğünü görmedik sürekli yükselişte ve bundan sonrada altın yükselmeye devam edecektir diyebilirim.” diye ifade etti.

“Satışlarda düşüş var”

Satışların eskisi gibi olmadığının altını çizen Başkan Özman “Şimdi eskiden alınan altın miktarı artık alınmıyor maalesef ceri olarak rakamlar yükseldi ama miktar olarak bizim satışlarımız da düşüş var. Çünkü eskiden sattığımız bileziklerin her biri 20 gram 25 gram bileziklerdi ama artık günümüz de hediyelik için bile sattığımız bilezikler 4-4,5 gram şeklinde dir. Yani eskiden bir bilezik sattığımız da günümüz de sattığımız 3 bileziğin ağırlığında geliyordu. Artık günümüzde gram altın daha fazla satılıyor çeyrek altından da çok gram altın gidiyor diyebilirim.” dedi.

gram-altin-tercih-ediliyor-3.jpg

HABER: Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber