“Bolluk Var, Alan Yok”

“Bolluk Var, Alan Yok”
Çarşamba ilçesi kapalı pazar yerinde pazar esnafı, gübre ve mazot fiyatlarına zam gelmesinden dolayı işlerinin azaldığını belirtti.

Çarşamba ilçesinde kapalı Pazar yerinde her hafta Çarşamba günü tezgah açan pazar esnafı, mazot ve gübre fiyatlarına gelen zamlardan dolayı satışlarda düşüş yaşandığını söylerken ürün almakta ve yetiştirmekte zorlandığını belirttiler.

“Her şeyin en iyisi ama en ucuzu olsun istiyorlar”

Satışlarda düşüş yaşandığını ve müşterilerin fiyatlardan memnun olmadığını aktaran Pazar esnafı, “Satışlarımız yok denecek kadar az. Müşteriye fiyat beğendiremiyoruz. Her şeyin en iyisi ama en ucuzu olsun istiyorlar. Bunun yanı sıra bir de gübre ve mazota da zam geldi. Durum böyle olunca ne halden ürün alabiliyoruz ne de bahçede ürün yetiştirebiliyoruz. Müşteriye bir şey demeye hakkımız yok. Köylünün işi bitmiş durumda. Ayağımızın altına bir sabun koydular, yuvarlanıp gidiyoruz. Allah yardımcımız olsun.”

“Aldığımız para cebimize koymadan gidiyor”

Pazar yerinde haftalık alışverişini yapan müşteri ise fiyatlardan memnun olmadığını ve eve eli boş döndüğünü söyleyerek, “Asgari ücret artmasına rağmen bir faydasını görmedik. Emekli maaşına artış yapmadılar zaten. Emekli maaşıyla geçinen zor durumda, asgari ücretle geçinen daha da zor durumda. Aldığımız para cebimize koymadan gidiyor. Elimiz boş dönüyoruz eve. Her ürünü almaya kalksak maaşımızın yarısı gider. Zaten bir ekmek 7,5 TL olmuş. Yettiği kadar almaya çalışıyoruz. Hiç memnun değiliz fiyatlardan. Kaşıkla veriyorlar kepçeyle geri alıyorlar.”

Pazar tezgahına bu haftaki fiyatlar ise şu şekilde; Biber 20 TL, soğan 15 TL, limon 25 TL, karpuz 30 TL, domates 20 TL.

bolluk-var-alan-yok-2.jpg

bolluk-var-alan-yok-3.jpg

bolluk-var-alan-yok-4.jpg

bolluk-var-alan-yok-5.jpg

HABER: Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir