GÖNÜLLÜ ARKADAŞLAR YAŞLILARLA BİR ARADA

GÖNÜLLÜ ARKADAŞLAR YAŞLILARLA BİR ARADA
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İlkadım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Gönüllü Arkadaşım Projesi” çerçevesinde yaşlılar ve gönül elçileri bir araya geldi.

Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen kaynaşma yemeğine 29 gönül elçisi ve 11 yaşlı katıldı. Gönüllülük ilkesinin yapılan hizmet ve yardımlarda çok önemli olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Murat Yıldırım, “Yerel ölçekte küçük bir proje olarak hayata geçirilen ‘Gönüllü Arkadaşım Projesi sayesinde birçok yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşın yalnızlıktan kurtuldu. Temmuz ayında bir Ramazan programıyla başlatmış olduğumuz projemiz bugün 8'inci ayına ulaştı. Geçtiğimiz 8 ay içerisinde çok fazla kişiye ulaştık ve çok verimli sonuçlar aldık” dedi.
Yardımların yerini bulmasında ve verimli sonuçlar alınmasında gönüllülük kavramının çok önemli olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu nedenle yapılan hizmetlerin tam manasıyla topluma yerleşmesi ve toplumun bunu kabul etmesi için sizin gibi gönül elçilerine ihtiyacımız vardı. Bizi ve yaşlılarımızı yarı yolda bırakmadınız. Onlara kol kanat gerdiniz, onlarla dost oldunuz, hal ve hatırlarını sordunuz ve birlikte vakit geçirdiniz. Devletimiz ile yaşlılarımız arasında şefkat köprüsü oluşturdunuz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından gönül elçileri, yaşlılara hediye verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz