Gönül dostu “Lifeis Call”, ÇABED’i ziyaret etti

Gönül dostu “Lifeis Call”, ÇABED’i ziyaret etti
(ÇABED ) Çarşamba Bedensel Engelliler Derneğine İstanbul’dan maddi ve manevi yardım eden Çarşambalı çağrı Merkezi sahibi Emre Kıtal bayramda Başkan Deniz’i ziyaret etti ve gelecek yardımları görüştüler

 

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneğine (ÇABED) İstanbul’dan yine Çarşambalı bir iş adamından yardım eli engellileri ve ÇABED yönetimini sevindiriyor. Ramazan Bayramında ÇABED’in bayramlaşmasına katılan Lifeis Call Çağrı Merkezi sahibi Emre Kıtal, ÇABED’ e bir akülü engelli aracı hediye ettiği için daha çok sevinçli olduğunu belirterek konuşmasına başladı.

Kıtal, “Engellilere yönelik ve onlar için Tiyatro ekibi olan bu ekibin tümünü de engellilerden oluşturan Lifeis Call Çağrı Merkezinin sahibiyim. Bu nedenle biz engellilere yardım etmeyi düşündüğümüzde Çarşambayı özellikle seçtim. Çünkü buralıyım yani Çarşambalıyım.  Zaten İstanbul’da engellilerimize küçük ya da büyük oranda insanlar yardım ediyor. Biz de madem bu yola çıkıyoruz kendi ilçemizde olsun dedik. Bu nedenle ÇABED Başkanımız Kerim Deniz’i aradım ve telefonda görüştüm. Kendisine  böyle bir şey düşünüyorum destek vermek istiyorum bir Çarşambalı olarak dedim. Burada gördüm ki Çarşamba’da engelli insanlarımıza çok fazla verilen destek yok. Destek sağlanmadığı için elimden geldiğince gücümün yettiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum”.

Sosyal faaliyetlerde de destek istedim başkanımızdan. Burada ki tiyatro salonunu tiyatro gösterisi bunun haricinde basketbol gösterisi olabilir mesela diyen Kıtal, “Bunların yapılması için bana düşen bütün görevi yaparım diyerek devam etti.  Tabi ki bağdaşmıyor yaptığımız proje gereği, bunun akabinde dediğim gibi engelliler adında bir iş yaptığımız için buradan gelen gelirle bende elimden geleni yapacağım şeklinde konuşan Emre Kıtal, “ Çağrı merkezinin çalışmaları ile engellilerimizin yararına tiyatro ve benzeri sosyal aktiviteler düşünüyoruz. İşletmemiz zaten sosyal sorumluluk projesi  kapsamında faaliyet gerçekleştirdiği için bu projeye engellilerimize yardım konusunu ekleyerek daha fazla yardımcı olabiliyoruz” diyerek devam etti.

Aslına bakarsanız konunun içine girince gördüm ki, engelli insanlarımız benden, sizden daha çok çaba sarf ediyor. Benden ve hatta sizden diğer sağlıklı insanlarımızdan engelli arkadaşlarımız daha güçlüler. Onların engelleri olmasına rağmen aynı benim şekilde yaşamaya çalışıyorlar, bizlerden daha güçlü bir  şekilde hayata tutunuyorlar.  Şahsım olarak bunları görünce onların engeli olmadığına inanıyorum ama asıl engellilerin sizin, bizim gibi sağlıklı hiçbir engeli olmayanlar olduğuna inanmaya kesin olarak başladım diyen Kıtal, “Bu insanlar eğer ki basketbol yapabiliyorsa,  atletizm yapabiliyorsa bunlara rağmen hayatlarını devam ettirebiliyorsa engelli vatandaş biziz. 8 kişilik tiyatro ekibimiz var. Engelliler tiyatrosu için. Çağrı merkezlerinde bizim işimiz gelen telefonları yanıtlamak. Burada da elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. İlk büyük hedefimiz Çarşamba’da burada insanların bütün ihtiyaçlarını karşılamak. Engelli kişilerin ihtiyacını karşılamak.  İnsanları nasıl yararlı hale getirebiliriz, bağış toplayarak yardımcı olabiliriz bunları düşünüyoruz. Engelli arkadaşlarımızın emeğinin karşılığını alıyoruz, bağış veya dilencilik yapmıyoruz” şeklinde konuşmasını sona erdirdi.

Lifeis Call Çağrı Merkezi Sahibi Emre Kıtal’ın açıklamaları sonrasında ÇABED Başkanı Kerim Deniz ise yaptığı konuşmasında, Şu ana kadar ÇABED ve İstanbul’da engellilerimize 60 tane sandalye geldi, şöyle diyelim Emre bey bizim Çarşamba Bedensel Engelliler Derneğinin İstanbul’ da temsil eden bir iş adamımız gibi adeta. Kendisi bizi büyük bir iş adamımız ile de görüştürdü sandalye bağışı için. Öyle bir görüşmemiz oldu sonuç olarak kesin bir şey yok ama sağ olsun kendisine teşekkür ediyorum. Bunlar da bizlere heyecan veren ilk adımlardır. Kendisi bize her gelişimde ÇABED’i yani dernek binamızı burayı boş görmediğini derneğimize bağlı olan kişileri hep burada gördüğünü dile getiriyor. Biz bu bir avuç insanlarımıza göre engelliler ile yaptığımız müthiş özveri ile bu günlere geldik. “ diyerek şöyle devam etti.

ÇABED Başkanı Kerim Deniz, “Derneklerin görevi tekerlekli sandalye, koltuk değneği dağıtmak, kapak toplamak değildir. Bu aslında sosyal devletin görevidir. Sosyal devlet engellisine sandalyesini verebilir aslında ama biz engellilerin haklarını ilk önce aramamız gereken savunmamız gereken dernekleriz. Bizler engellilerimizin haklarını savunmamız gerekir engelliler ne yapabilir, sosyal hayata katılmaları konusunda, rehabilitasyon konusunda engellilerin yapabileceği en güzel şey spordur. Spor engellileri hem hayata bağlayan olay hem de kendilerine güven getiren bir spor dalıdır. Biz bunları gündeme getirmek ve bu şekilde engellilerimizi hayata bağlamaya çalışıyoruz ve görevimiz de aslında bunlardır” diyerek sözlerini şöyle tamamladı.

Geçen yıl Samsunda Türkiye atletizm şampiyonası oldu. ÇABED olarak biz buradan 8 kişi 9 kişi çıktık. Hem de hiçbir hazırlığımız antrenmanımız olmadı. Lisanslarımızı aldık gittik. O şampiyona da gülle, cirit ve disk atmada  7 tane madalya aldık. Bunun 4 tanesi altın, 2 tanesi gümüş, 1 tanesi bronz. Hiç çalışmadan bunları başardık. Çarşambada hiçbir anlamda destekçimiz yok  bizi destekleyen yok . Çarşamba Belediyesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  İlkumut’ta Ahmet Yılmaz var. Onlar da olmasa bizler bu kadar da başarıları elde edemezdik. Onların bu hakkını da yememek gerekiyor. Keşke Başkan Dündar ve Yılmaz gibi bir iki değil onlarca yardım ve destek veren vatandaşımız olsa. Bu yardım ve destekler bazen maddi bazen ise sadece manevi olarak olmalı ki engellilerin moral ve motivasyonları ile hayata bağlanmaları, başarılı olmaları daha da güzel ve hızlı olacaktır. Biz bunları istiyoruz. Biz Çarşamba’dan bu destekleri bekliyoruz. Bizi kimse acınacak, yardım edilecek değil sadece destek olacak insanlar olduğumuzu unutmamalarını istiyoruz. Biz sağlam insanlar kadar sağlamız. Herkese el açan insanlar değiliz. Aslına bakarsanız bu konuyu böyle görüp düşünenlerin bizlerden daha fazla engelli diye düşünüyoruz ”dedi.

Haber- Foto: Nurhan Güzel- Serkan Karahan – Kenan Gün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber