Gökçeçakmak Köyüne muhteşem Cami

Gökçeçakmak Köyüne muhteşem Cami
Çarşamba İlçesin de 1959 yılında yapılan Gökçeçakmak Merkez Camii köylülerin kendi çabaları ile Camiyi tadilata alarak, eski bina yerine muhteşem bir yeni cami yapılması görenleri hayran bırakıyor

 

HABER-MERKEZİ

1959 yılında yapılan ve o yıldan bu yana artan köy nüfus yoğunluğuna mevcut caminin kapasitesi yetersiz gelmeye başlamıştı. Gökçeçakmak Köyü Muhtarı Mehmet Kunutçu, önderliğinde ihtiyaca cevap veremeyen eski caminin yıkılarak yerine günümüz şartlarına uygun modern, ferah ibadet alanı, okuma salonu, şadırvanı bulunan bir camii inşaatına başlanması kararı alındığını dile getirdi.

Gökçeçakmak Köyü Muhtarı Mehmet Kunutçu, “Bu camimizin yapımında masraflarını köy halkımız tamamen kendisi karşılamış ve Cami Derneği kurma cihetine gidilmemiştir. Büyük bir fedakârlık örneği olarak bazı vatandaşlarımız kendi bütçelerinden fedakarlıklar yaparak topladıkları paralar dışında hayırsever bir kişinin bir miktar desteği ile cami kaba inşaatını tamamladık ve son olarak yine köylü imkanları ile hattatlık süsleme işlerini tamamladık”.

Cami inşaatında para yardımı yapamayan köylülerimiz ise beden gücüyle çalışarak bu hayır kervanına katılmış ve bu eserin bugünlere gelmesine vesile olmuşlardır şeklinde konuşan Kunutçu, “Kaba inşaatı ve hattatlık süsleme bölümü tamamlanan camimizde bu güne kadar yaklaşık 250,000 TL harcanmış olup, bundan sonra ise 250-300 bin TL masrafı olacağı tahmin edilmektedir” şeklinde konuştu.

Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya’nın da önümüzde ki günlerde Gökçeçakmak Köyüne giderek cami inşaat ve kalan çalışmalarını yerinde görerek gereken desteği vereceğini açıklaması sonrasında Köy muhtarı ve Cami imamı ile Köylüler büyük bir heyecan yaşamaya başladıklarını dile getirdiler. Köylüler, “Bu güne kadar ne Müftülüğümüzden ne de Kaymakamlığımızdan hiçbir kimseden yardım istemedik. Bu saatten sonra umuyoruz ki Müftülüğümüz olsun, Kaymakamımız olsun camimizin kalan işlerinde maddi ve manevi her türlü desteği vereceklerdir. Camiimiz çoğu köyde olmayan güzellikte olduğunu görenler hayretle bakarak bizlere dile getiriyorlar. Bu güzel ibadethanemizin tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada yardım sever ve hayırsever insanlarımızı camimize yardım etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Bu arada Gökçeçakmak Merkez Cami iç hattat süsleme çalışmasını Hattat Emin Şeker yaparken, yapılan çalışmanın Çarşamba ve hatta bölgede örnek gösterilecek şekilde görüntüsü ile muhteşem bir cami olduğunu dile getirdiler. Görenlerin hayranlıkla baktığı cami ibadete açıldığında ilçe genelinde adından sıkça söz ettireceği şimdiden belirtilmeye başlandı.

_mg_0224.jpg_mg_0261.jpg_mg_0256.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber