Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Memleketi Samsun'da

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Memleketi Samsunda
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Samsun'da ilk olarak valiliği ziyaret etti.

Ankara'dan havayolu ile Samsun'a gelen Bakan Kılıç, daha sonra valiliğe gelerek vali yardımcıları ve kamu kurum yetkilileri tarafından valilik önünde karşılandı. Kılıç, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra makama geçti.

genclik-ve-spor-bakani-kilic-memleketi-samsunda2.jpg

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Geçtiğimiz haftalarda kabinede yapılan değişiklik sonrasında yine bir Samsun Milletvekili olarak kabinede yer almanızdan büyük bir memnuniyet duyduk. Öncelikle bu görevinizin Samsunumuza, şahsınıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Sizden önceki bakanımız Suat Kılıç da Samsun'a önemli hizmetleri oldu. Ona da Samsun olarak teşekkür ediyoruz. Ondan almış olduğunuz görevi daha ileriye taşıyacağınıza olan inancımız tam. Size ve görevinizde başarıları diliyoruz. Samsun olarak burada yürütülen çalışmalarda bakanlığınızın çok önemli yatırımları var. Bundan sonraki süreçte de bunların artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. Özellikle bakan olduktan sonra ilk ziyaretinizi Samsun'a gerçekleştirdiniz. Bundan dolayı da Samsun adına sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

genclik-ve-spor-bakani-kilic-memleketi-samsunda1.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygun görüldüğünü belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, “Bana güven gösterdiler ve bu görevi bize tebliğ ettiler. O güvene layık olmaya çalışacağız. Aynı zamanda benden önce yine 61. Cumhuriyet Hükümeti’nde Gençlik ve Spor Bakanı olarak ve bu bakanlığın ilk kez icracı bir bakanlık olarak kurulmasının, sıfırdan kurulup bugünkü noktasına getirilmesinde, gece-gündüz demeden çok büyük emek harcayan ve bu harcadığı emek doğrultusunda da hepimizin üzerinde, ülkemizin geleceğinin üzerinde hem çok büyük emeği hem de hakkı olan, artık bütün gençlerimizin arasında ve bütün spor camiasında ‘Suat Abi’ olarak bilinen ve her zaman öyle bilinecek olan Samsun Milletvekilimiz Suat Kılıç'a buradan en derin teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Kendisinin bize devir teslim töreninde de dile getirdiği şekilde yoğun tempo ile devir aldığımız bakanlığı inşallah yine aynı şekilde yoğun, dinamik ve genç çalışma arkadaşlarımızı daha ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

Samsun genelinde 7 bin civarında yatak kapasiteli yurt bulunduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “İnşallah bu kapasiteyi daha da ileriye taşıyacağız. Spor gündemimizde olan konular var. Hem Samsunumuzu yakından ilgilendiren, yerelde spor faaliyetleriyle bizi ilgilendiren konular var. Onlarda da ciddi çalışmalarımız olacak. Elimizden gelen her türlü desteği bu konuda yapacağız. Hep beraber sizlerle devletimizin ve milletimizin geleceğe daha kuvvetli yürümesi, daha üst noktalara gelmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması çabasında gece-gündüz demeden bugüne kadar nasıl çalıştıysak AK Parti hükümetleri olarak ve onların bakanları olarak biz de çaba harcayacağız. Bu gurur, bu onur Samsun’un. Samsun halkımızın AK Parti’ye göstermiş olduğu teveccüh ve güç Samsun’da iki milletvekili arasında bakanlık devir teslim olmasını sağlamıştır” şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç şöyle devam etti: “Tek amacımız, tek hedefimiz; ülkemizin, milletimizin daha üst yaşam standardına ulaşması, daha rahat yaşayabilmesi. Bizim sorumluluğumuzun altında olan gençlerimizin eğitimlerini daha rahat yapmaları, daha huzurlu bir şekilde hayata hazırlanmaları, spor olarak bizim sorumluluk alanımız olan bölümde de Türk sporunun geleceğe emin adımlarla yürümesi ve daha kuvvetlenmesidir. Bunları bugüne kadar millet olarak nasıl beraberce yaptıysak, yine bundan sonra da beraber yapacağız. Ama Samsun’un ve Samsun halkımızın bize verdiği bir güç var. Allah onlardan razı olsun. Bu gücü bizden esirgemesinler, bizler onların hizmetkarı olarak buradayız. Samsun’un tabii ki çok yakından bildiği gibi bu arada rahmetli büyükbabamın İlyas Kılıç’ın çok büyük hizmetleri oldu. Samsun halkına inşallah biz de kendisine, ecdadımıza layık olarak bu hizmetleri devam ettireceğiz. Bu yılın son gününde hepinizin yeni yılını da kutluyorum. İnşallah 2014 yılı hepimize sağlık başarı ve huzur getirir. Bütün ailelerinizle sevdiklerinizle inşallah güzel bir 2014 yılı diliyorum.”

genclik-ve-spor-bakani-kilic-memleketi-samsunda3.jpg

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, daha sonra basına kapalı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı birimlerle Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber