Gençlerimize milli hedef sunmalıyız

Gençlerimize milli hedef sunmalıyız
"Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında 4 farklı ilçeden gelen öğrencilerle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Gençlerimiz mutlaka Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun olarak yetişmelidir. Geleceğimize mühür vuracak çocuklarımıza ve gençlerimize milli

Canik Belediyesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlenen ve 17 ilçeden 3 bin öğrenciyi kapsayan "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında Asarcık, Vezirköprü, Yakakent ve Bafra'dan gelen 150 öğrenci, Başkan Osman Genç'in misafiri oldu. Gençlerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen projenin bu seferki ayağında da öğrencilerle buluşan Başkan Genç, onlara vatanlarına ve millete faydalı bireyler olmaları tavsiyesinde bulundu.

 

'2023 VİZYONUNA UYGUN GENÇLİK'

Canik Kültür Merkezi'nde "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında düzenlenen ve Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da katıldığı Vizyon Sohbetleri'nde öğrencilere seslenen Başkan Genç, öğrencilere meslek hayatına dair tavsiyelerde bulundu. Başarının sırrını "heyecanını sürekli canlı tutmak" ve "çok çalışmak" olarak tanımlayan Başkan Genç, "Gençlerimiz mutlaka Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun olarak yetişmelidir. Geleceğimize mühür vuracak çocuklarımıza ve gençlerimize milli bir hedef sunmalıyız" dedi.

 

'HEDEFLERİNİZİ BÜYÜK TUTUN'

Gençlere kendilerine güvenmeleri ve hedeflerini büyük tutmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Genç, "Vizyonunuzu milletimize, memleketimize, ülkemize ve dünya insanlığına hizmet edecek şekilde oluşturunuz. Hedeflerinizi büyük tutun. Farklı meslek sahipleri olsanız da, topluma hizmet edecek şekilde yetişmeye gayret edin. Siz geleceğe talip, yarının yöneticiliğine aday gençlersiniz. Zamanı mutlaka doğru planlayın. Okulun dışında kendinize vizyon katacak uğraşlar edinmelisiniz. Çünkü gençlik bir daha geri gelmiyor" diye konuştu.

 

'KİMLİKLİ GENÇLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Öğrencilerden vatanlarına ve millete faydalı bireyler olmalarını isteyen Genç, "15 Temmuz bizim için ders niteliğindedir. Bu süreçte eğitimin ne denli önemli ve kritik bir alan olduğunu bir kez daha tecrübe ettik. Eğitime yönelik çalışmalar önceliğimiz. Yaptığımız tüm çalışmalarda geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin daha kimlikli yetişmesini amaçlıyoruz. Türkiye inşallah önümüzdeki süreçte aktör ülke olacak. Siz gençler de ülkemizin bu hedefinin neresinde olmanız gerektiğini, buna nasıl katkı sağlamanız gerektiğini bilmelisiniz. Sizlerin fikirleri bizim için çok önemli. Gençlerin fikirleri bizler için ufuk açıcı olabiliyor" ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYEYİ İNCELEDİLER

Vizyon Sohbetleri'nin ardından öğrenciler, Canik Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını gezen ve Usta'dan binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler alan öğrenciler, Canik Belediyesi'nin özellikle gençler ile ilgili çalışmalarını çok beğendi.

Samsun’un merkez dışındaki 13 ilçesinden toplam 3 bin öğrenciyi kapsayan proje dahilinde Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla bazı kurumlarda da incelemelerde bulundu.

Köksal ÖNER (SAMSUN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel