GENÇ: “CANİK’İ YATIRIMLARLA DONATTIK”

GENÇ: “CANİK’İ YATIRIMLARLA DONATTIK”
CANİK BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GENÇ: “8.5 YILDIR ŞANTİYEDEYİZ. CANİK’İ YATIRIMLARLA DONATTIK”

 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, görevde bulundukları 8.5 yıllık süre içinde yaptıkları hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Meşe Kültür Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Genç, “8.5 yıldır şantiyedeyiz. Canik’i yatırımlarla donattık” dedi.
Yola çıkarken Canik’i üç temel taş üzerinde yükselteceklerine dair söz verdiklerini, bunların ana temel taşlar olduğunu belirten Genç, “Bunlar kurumsal, kentsel, kültürel dönüşümdü. Şimdi bu temel taşlar üzerinde yükselen bir Canik var. Öncelikle belediyemizi kurumsal bir yapıya kavuşturduk. Bütün personelimizi eğitimden geçirdik. İkinci olarak Canik'i yaşam alanı haline getirdik. Ayrıca Canik’te güçlü bir kültür ve eğitim alt yapısı kurduk. Canik'in dört bir yanını yatırımlarla donattık. Canik'in neresine baksanız şehrimizin yararlandığı mutlaka bir eser görürsünüz” diye konuştu.
Canik’te spor ve eğitimle önemli yatırımlar yaptıklarını, şu anda Canik’te 3 bin 500 sporcunun bulunduğunu, Karadeniz’de Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde tek takımı olan belediye olduklarını söyleyen Başkan Genç, “Şu anda Hasan Doğan Kapalı Spor Salonu’nun bulunduğu yerde 8.5 yıl önce çocuklar çamurun içinde top oynuyordu. ‘İleride buraya bir spor salonu yapılacak. Burada Fenerbahçe Bayanlar Basketbol Takımı ile Canik Bayanlar Basketbol Takımı maç yapacak’ deselerdi kimse inanmazdı. Ama biz bu spor salonunda Fenerbahçe Bayanlar Basketbol Takımı ile maç yaptık. Karadeniz’de en büyük cimnastik salonunu Canik’e yapıyoruz. Hasan Doğan Kapalı Spor Salonu’ndan 1 yılda 160 bin insanımız yararlandı. Eğitimde tam bir seferberlik başlattık. Görev yaptığımız süre içinde Canik’e 14 yeni okul kazandırdık. Eğitim yuvalarımızın fiziki ihtiyaçlarının yanında, kütüphane ve bilgisayar gibi teknolojik eksikliklerini de giderdik. Canik’te düzenlediğimiz kurslarda 10 bin kişi sertifika sahibi oldu. Başbakanımız tarafından gençlerimiz için hazırlandığımız proje kapsamında iki defa ödüllendirildik. İlçemizdeki yaşam kalitesini artırdık” şeklinde konuştu.
Canik’e üç tane meydan kazandırdıklarını, bunun bir tanesini hayata geçirdiklerini, diğerlerinin de çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Genç, Samsun’un en az 100 dönümlük bir meydana ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Canik’in kanayan yarası haline gelen cezaevinin kaldırılması noktasında önemli adımlar attıklarını, yeni cezaevinin ihalesinin yapıldığını, yeni cezaevinin tamamlanmasından sonra Canik’in büyük bir yükten kurtulacağını dile getiren Başkan Osman Genç, Canik’e kazandırdıkları yatırımları da tek tek sayarak, örnekler verdi.
Canik Başarı Üniversitesi’ni Samsun’a kazandırdıkları için mutlu olduklarını, ikinci üniversiteden bahsederken kendilerini hayal kurmakla itham edenlerin bu üniversite önünde fotoğraf çektirdiklerini ifade eden Genç, Samsun’a üçüncü veya dördüncü üniversitelerin de kurulabileceğini kaydetti.
Sel konusunda Canik Belediyesi’nin mağdur konumunda olduğunu, bazı kurumların görevlerini zamanında yapmadığı için selin meydana geldiğini iddia eden Genç, Lovelet’e ruhsat verilmesi konusunda da şunları söyledi: “Ne Lovelet dere yatağına yapılmıştır, ne de TOKİ binaları. Lovelet rahmetli Muzaffer Önder döneminde konut alanı olarak ilan edilmiş, daha sonra da ticaret alanı olarak belirlenmiştir. Buranın ruhsatını belediye olarak biz verdik, doğrudur. Vermek zorundaydık. Zira İzmirli yatırımcılar burayla gelmişler şahıstan burayı almışlar, projelerini yapmışlar, ‘ben ruhsatımı istiyorum’ diye belediyeye müracaat etmişler. Ruhsatını vermek zorundasınız.”
Kentsel dönüşüm konusunda Canik Belediyesi olarak büyük işler yaptıklarını belirten Genç, “Karadeniz'in en büyük toplu konut hamlesi olan Kuzey Yıldızı'nda bin 344 konuttan oluşan 2. etap çalışmaları sürerken, 675 konut bu yıl satışa çıkarıldı. 2012 yılı içerisinde hükümetimiz tarafından Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşümün ilk adımı da Karadeniz'de Canik'te atıldı” açıklamasında bulundu.
Başkan Osman Genç, Samsunluların ve Samsunlu siyasilerin Samsun’un kalkınması için yapması gereken en önemli şeyin Ankara-Samsun arasında hızlı yük ve yolcu tren hattının kurulmasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel